Холодницький піде на допит і доведе, що його слова “вирвані з контексту”

 

Спеціальний антикорупційний прокурор Назар Холодницький піде на допит до Генпрокуратури 3 квітня відповідно до виклику.
Про це він заявив на брифінгу в п’ятницю, 30 березня, в ефірі каналу “112 Україна”.

“Цим департаментом (Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ) здійнснюється розслідування. І скажу зразу офіційно: 3 квітня мене викликають на допит у цей департамент на 10-ту годину. Я піду на нього і дам всі покази. Я казав: ні від кого не ховаюсь, нікуди не збираюсь тікати”, – зазначив Холдницький.

Холодницький також сказав, що не ознайомлений зі скаргою, яку на нього подали ГПУ та НАБУ до дисциплінарної комісії (КДКП), проте наполягатиме на публічності розгляду його справи та на оприлюдненні всіх матеріалів.

“Коли я ознайомлюся зі скаргою, яку вони на мене подали, я буду обов’язково наполягати на публічному розгляді цього провадження. Єдине, що я хотів би і єдине, що хочуть мої прокурори – це достатня доказова база… Я буду відстоювати свою позицію. Я доведу, що САП – це структура, яка дієздатна, яка здатна забезпечити закон і нагляд, в тому числі за детективами НАБУ”, – заявив Назар Холодницький.

“Я у своїх діях впевнений. Я на КДКП доведу кожне слово, яке покажуть, але не вирізка розмов і не вихоплення слів з контексту, а повністю вся розмова і подальші дії, які слідували за цією розмовою”, – заявив Холодницький, коментуючи закиди ГПУ і НАБУ щодо “зливу” ним інформації фігурантам кримінальних справ.

Також Холодницький пообіцяв оприлюднити записи, отримані зі встановлених “жучків” прослуховування у нього в кабінеті.

“Я знаю те, що на цих записах ви не почуєте жодного факту вимагання мною хабарів, занесення мені чемоданів з грошима у кабінети чи пропозиції цього робити. Я впевнений в тому, що цього немає. Що є на цих записах, ми оприлюднимо. Так, можливо, там є нецензурне спілкування, в тому числі з підлеглими, але, вибачте, наше брудне болото корупції білими рукавичками вичистити важко. І, як звичайна людина, також вмію лаятися. Така у нас робота. Ви ніколи не почуєте мою лайку публічно”, – сказав Холодницький.

Щодо “зливу” інформації з попередженнями про обшуки в міськраді Одеси, він зазначив, що треба розрізняти заявлені наміри і доконаний злочин.

При цьому Холодницький заявив, що йому надходили негласні пропозиції попрацювати проти Національного антикорупційного бюро, проте він відмовився від таких пропозицій. Натомість він закинув НАБУ роботу проти нього.

“Коли негласно були пропозиції попрацювати проти НАБУ, я відмовлявся. На жаль, детективи НАБУ такою пропозицією щодо САП скористалися”, – сказав Холодницький.

“Всі, хто схиляв мене до роботи, нічого не доб’ються, я не буду працювати ні на одну структуру і не буду виконувати вказівки, які не відповідають закону”, – додав він.

На запитання журналістів, від кого надходили пропозиції про роботу проти НАБУ, Холодницький не відповів.

Як повідомляла “Новинарня“, у п’ятницю, 30 березня, генпрокурор Юрій Луценко і Ситник звернулися до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів з поданням про зняття Назара Холодницького з посади керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.
Ситник пояснив, що Холодницький “зливав” фігурантам кримінальних справ інформацію про заплановані обшуки.

Прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко повідомив, що Назар Холодницький був запрошений сьогодні на 10:00 на допит у якості свідка в Департамент з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. Голова САП мав надати зразки свого голосу. Однак на допит він не з’явився – пояснив це тим, що не отримував повістку офіційно.
Згаданий департамент уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП, повідомив його керівник Володимир Гуцуляк.

20 березня з’ясувалося, що в кабінеті глави САП Холодницького була встановлена ​​”прослушка”. “Жучки” нібито були прикріплені до стінки акваріума. Холодницький сказав, що дізнався про це 6 березня.
Справу стосовно Холодницького веде Генпрокуратура із застосуванням обладнання НАБУ.
Холодницький застеріг, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього, але наголосив, що про його відставку не йдеться.

Читайте також:
“Викривлена інформація”: директор НАБУ прокоментував
“прослушку” антикорупційного прокурора

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна