Молдова просить Україну про “зелений коридор” для виведення російських військ з ПМР

 

Прем’єр-міністр Республіки Молдова Павел Філіп заявив про можливість проведення переговорів з українською владою про виведення військ РФ із Придністров’я через коридор на території України.
Як передає УНІАН, про це Філіп сказав у четвер, 12 квітня, під час 11-го Київського безпекового форуму у Києві.

“Незаконна військова присутність в країнах не призводить до мирного розв’язання конфліктів, навпаки, вони заморожують ситуацію, конфлікт… Ми постійно вимагаємо і просимо виведення російських військ з території Молдови, а також трансформувати нинішню операцію у Придністров’ї в міжнародну цивільну місію з міжнародним мандатом. Ми впевнені, що це допоможе створити належне підґрунтя для розв’язання придністровського конфлікту через переговори”, – зазначив молдавський прем’єр.

Філіп нагадав, що цього року на Мюнхенській безпековій конференції на спільній з представниками РФ панелі говорив про виведення російських військ з Молдови. Своєю чергою представник Росії пояснив, що існує проблема вивезення озброєння через Україну у зв’язку зі складною ситуацією в державі.
“Я його запевнив, що у нас достатньо переконливих потужностей і можливостей переконати наших українських друзів зробити коридор, аби можна було вивезти й озброєння, й амуніцію, які все ще зберігаються в Придністров’ї”, – заявив прем’єр Молдови.

Нагадаємо, Україна ще в листопаді 2016 року заявила, що готова надати “зелений коридор” із села в невизнаному Придністров’ї для евакуації російських військ.

Читайте також:
КС Молдови визнав неконституційним перебування в Придністров’ї
“миротворців” з РФ

У Придністров’ї прокоментували домовленість Києва й Кишинева
про коридор для виведення військ РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна