У Придністров’ї прокоментували домовленість Києва й Кишинева про коридор для виведення військ РФ

 

У невизнаній Придністровській Молдавській республіці висловилися категорично проти виведення російських військ з регіону. Про це заявив президент так званої “ПМР” Євген Шевчук, передає російське агентство ТАСС.

Таким чином сепаратисти Придністров’я відреагували на повідомлення про те, що Україна готова надати “зелений коридор” для евакуації російських військ і озброєння, розміщеного в селі Кобасна в невизнаній ПМР. Як інформувала “Новинарня“, до такого висновку дійшли міністри оборони України Степан Полторак і Молдови Анатол Шалару на нараді глав військових відомств Одесі.

“Російська група військ, яка грає ключову роль в миротворчій операції на Дністрі, являє собою унікальний приклад миротворчості, що визнають багато фахівців у світі. Ця операція є гарантією миру і стабільності в Придністров’ї”, – сказав Шевчук.

“Ми вважаємо, що поки немає остаточного політичного рішення щодо врегулювання конфлікту, немає сенсу і в виведенні російської групи військ, тому що це загострить ситуацію і може привести до відновлення кровопролиття”, – заявив лідер придністровських сепаратистів.

Водночас віце-прем’єр РФ Дмитро Рогозін на своїй сторінці у “Фейсбуці” наголосив, що в цьому питанні  слід домовлятися з Росією.

“А з Росією і Придністров’ям порадитися забули? А то звучить як” Гондурас пообіцяв допомогти Гватемалі в виведення військ США з Кореї”, – написав він.

Як відомо, військовий конфлікт у Молдові між центральною владою та проросійськими силами на лівому березі Дністра біло заморожено з 1992 року.

 

Читайте також:
Придністров’я не визнає “ДНР/ЛНР”, щоб не псувати стосунки з Україною

На кордоні з Придністров’ям сепаратисти затримали шістьох українців,
їх передали російським військовим

Гіві вивіз дівчину в Придністров’я та спішно продає квартири на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна