На кордоні з Придністров’ям сепаратисти затримали шістьох українців, їх передали російським військовим

 

У Комітеті держбезпеки невизнаної Придністровської Молдавської республіки заявили про затримання шістьох громадян України, які нібито вели приховане спостереження. Їх передали російським військовим.

Як повідомляє “Громадське радіо” з посиланням на сайт так званого “КДБ ПМР”, це сталося ще 19 жовтня на околиці села Ротар Кам’янського району (офіційно – територія Молдови, непідконтрольна уряду).

“Оперативними співробітниками прикордонного загону було затримано 6 (шість) громадян України, які вели приховане спостереження в районі проведення навчань підрозділів КДБ ПМР” — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що серед затриманих — співробітник Державної прикордонної служби України.

При цьомуречник української Держприкордонслужби Олег Слободян заявив “Громадському радіо”, що затримані в Придністров’ї люди “не вели ніякого військового спостереження, навчань чи інших дій”,.

“Громадянин Малюта ніякого відношення до військової служби, до служби у Державній [прикордонній] службі не має. Він працював лише сезонно кочегаром в одному із відділів”, — пояснив речник ДПСУ.

“Вони були просто затримані десь поблизу лінії державного кордону і, відповідно, видані російським представникам на Придністровському сегменті Молдови як нібито, військові особи, які вели спостереження”, — додав Слободян.

За його словами, затримані продовжують залишатись у невизнаній ПМР.

Як відомо, на території Придністров’я залишається російський військовий контингент.

Читайте також:
Росіянин з ПМР помер на кордоні України через епілептичний напад

Росія відновила процес приєднання невизнаного Придністров’я

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна