Порошенко переніс День поліції на дату заснування її “патрульки”

 

День Національної поліції в Україні буде відзначатись щороку 4 липня.

Про це президент Петро Порошенко заявив під час вручення сертифікатів водного та автомобільного транспорту Національній поліції України на Київському річковому вокзалі в середу, 4 квітня.
При цьому він вважає, що за його каденції в Україні засновано нову поліцію.

“Три року тому ми прийняли дуже непросте, але надзвичайно відповідальне рішення розпочати глобальні зміни у правоохоронній системі. Якісний перехід до нових правоохоронних органів, сказати остаточне “прощавай” міліції радянського стилю і сформувати нову українську поліцію, яка буде мати і має головне – високу довіру українського народу”, – заявив глава держави, якого цитує президентська прес-служба.

“Я сьогодні підписав указ про запровадження 4 липня нового професійного свята – Дня поліції України”, – додав Порошенко.

Він зазначив, що це не є перенесенням свята з 4 серпня на 4 липня.

“Це не перенесення, а заснування, так само, як ми з вами заснували нову поліцію”, – зауважив президент.

Таким чином, він призначив новим святом усієї поліції день першої присяги патрульної поліції в Києві у 2015 році.

“…Три роки тому на Софійській площі, з гарним вишколом, молоді, ввічливі, багато хто зі знанням іноземної мови – перші патрульні поліцейські 4 липня прийняли першу присягу. Перші наряди патрульної поліції, які були створені з нуля. Дуже важливо, що законослухняна, законолюбива та патріотична молодь першою повірила в зміни. І не тільки повірила, а й головне – стала рушійною силою цих перетворень”, – заявив президент.

“Нам не можна забувати цей день. Я порадився з міністром [внутрішніх справ України Арсеном Аваковим] і сьогодні підписав указ про запровадження нового професійного свята Дня поліції України 4 липня. Дякую за підтримку цієї ініціативи”, – сказав глава держави.

Як передає “Новинарня“, на сайті Банкової відтак оприлюднено указ президента №97/2018.
У ньому зазначено:

“1. Внести до Указу Президента України від 9 грудня 2015 року № 693 «Про День Національної поліції України» зміну, виклавши статтю 1 в такій редакції:
«1. Установити в Україні свято — День Національної поліції України, яке відзначається щорічно 4 липня»”.

Читайте також:
Аваков визнав, що серед спецназу поліції третина – старі “беркути”

Вітрина для сепарів. Донецький бізнесмен був бійцем ДУК,
а тепер очолює патрульну поліцію Маріуполя

Як відомо, у грудні 2015 року президент Петро Порошенко підписав указ про щорічне відзначення Дня Національної поліції України 4 серпня. Це дата підписання президентом Закону України “Про Національну поліцію”.
Доти День міліції в Україні офіційно відзначали 20 грудня – у день прийняття Верховною Радою в 1990 році Закону України “Про міліцію”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна