Аваков визнав, що серед спецназу поліції третина – старі “беркути”

 

Кількість старих спецпризначенців МВС у структурі спеціальних сил нинішньої поліції складає трохи менше 30%.
Про це розповів глава МВС Арсен Аваков в інтерв’ю виданню “Ліга”.

“Об’єктивні дані – конкретні цифри – говорять про те, що кількість старих спецназівців (2013 року) в структурі нинішнього спецназу поліції сьогодні становить трохи менше 30%. Це або колишній “Беркут”, або інші спецпідрозділи”, – сказав Аваков.

“Пропонуєте розстріляти? Всіх під загальну кон’юнктурну лінійку засудження?” – відреагував на питання журналіста міністр.

“Люди всі дуже різні – і в складі спецпідрозділів чесних хлопців і патріотів більше, ніж у черговому натовпі крикливих “патріотів” із масками на політичних демонстраціях під Радою”, – заявлявє глава МВС.

За словами Авакова, “будь-яка реформа в суспільстві – це важкий шлях”. “Швидко його не пройти. Це стосується, головним чином, кадрів. Як ми переконалися, завезти в достатній кількості марсіан або іноземців, щоб враз вирішити наші проблеми, не вдається. І ось ми працюємо з нашим суспільством: беремо людей, готуємо, навчаємо і даємо їм шанс виправлятися, розвиватися, адекватно реагуючи на помилки”, – сказав Аваков.

Він зазначає, що поточна кадрова філософія змін до поліції – баланс молодих поліцейських, які набувають досвіду, і поліцейських досвідчених, які володіють реальним багажем розслідувань і припинення злочинів.

“Результат роботи поліції – набагато важливіше, ніж те, як це виглядає в очах критиканів”, – каже глава МВС.

За його словами, реформа поліції закінчиться, коли закінчиться “реформа суспільства”.

Читайте також:
Громадські активісти пікетували базу “Беркута” в Києві

ОРДЛО вимагає видати підсудних “беркутівців”. Медведчук озвучує
вимоги “сепарів” щодо обміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна