Громадські активісти пікетували базу “Беркута” в Києві

 

Громадські активісти, зокрема представники “Автомайдану”, у вівторок, 6 березня, пікетували базу поліції особливого призначення в Києві (колишній “Беркут”), протестуючи проти дій поліції 3 березня в наметовому містечку біля Верховної Ради.

Як повідомляє “Радіо Свобода“, в акції на проспекті Лобановського взяли участь кілька десятків людей.
Вони облили ворота бази червоною фарбою, кидали яйця, голови курей і спалили прапор “Беркута”. Також паркан обклеїли наліпками “Бачите різницю?”, на яких порівнюються емблеми ПМОП “Беркут” і ППОП, дії співробітників цього полку під час Революції Гідності і тепер.

Захід пройшов без ексцесів.

Як інформувала “Новинарня“, поліція 3 березня під приводом обшуку демонтувала наметове містечко на вулиці Грущевського біля Верховної Ради, встановлене опозиційними активістами з “Руху “Визволення” і “руху нових сил” в жовтні минулого року. Поліцейських звинуватили у надмірно жорстокій поведінці, у перешкоджанні роботі журналістів і в тому, що вони були без розпізнавальних знаків.
Після подій під Верховною Радою 3 березня до лікарень звернулися 13 людей із числа тих, що були в наметовому містечку, і семеро працівників поліції. До відділків доправили 111 людей, яких потім відпустили.

Читайте також:
В МВС пояснили, чому ставили затриманих активістів на коліна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна