У квітні військові пенсіонери отримають доплати, а з травня – нові пенсії

 

У квітні 2018 року всі військові пенсіонери відповідно до рішення Кабміну отримають доплати до пенсій за січень-березень, а з травня уряд починає системну виплату вже підвищених військових пенсій.

Як передає “Новинарня“, про це 30 березня заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Як повідомляє прес-служба уряду, Гройсман провів нараду на цю тему з міністром соціальної політики Андрієм Ревою.

Той повідомив, що, відповідно до рішення Кабінету Міністрів, середній розмір підвищення пенсій – 1500 гривень.

Нагадаємо, 21 лютого Кабмін схвалив рішення про підвищення пенсій військовослужбовцям та ветеранам силових органів із 1 січня в середньому на 1,5 тисячі гривень. В уряді заявляли, що це рішення є тимчасовим і діятиме до моменту ухвалення закону, який закріпить не тільки системне підвищення пенсій військовим, а й окреслить систему пенсійного забезпечення для військових, які сьогодні проходять службу у силових органах.

За даними уряду, пенсії будуть підвищуватись поетапно. На першому етапі, починаючи з 1 січня 2018 року, пенсії для військовослужбовців підвищаться в середньому на 1500 гривень. З 1 січня 2019 року пенсії зростуть у середньому ще на 750 гривень. І з 1 січня 2020 року – ще в середньому на 750 гривень.

Зараз середня пенсія військових складає близько 2900 гривень.

Читайте також:
Військовим підвищать пенсії на 3 тисячі: названо терміни

Уряд пояснив, коли військовим почнуть платити підвищені пенсії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна