Військовим підвищать пенсії на 3 тисячі: названо терміни

 

Міністерство соціальної політики України планує поетапно збільшувати пенсії військовослужбовцям з урахуванням фінансових можливостей. З 2018 – 2020 роки розмір пенсій зросте в середньому на 3 тисячі грн.

Як передає “Новинарня“, про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики України з посиланням на слова міністра Андрія Реви.

“На першому етапі – в 2018 році – пенсії мають зрости в середньому на 1500 гривень, з першого січня 2019 до цього показника додасться ще 50%, це – 750 гривень. А з 1 січня 2020 – ще плюс 50% – це ще 750 грн. Таким чином, доплата до пенсії військовим на третьому етапі має зрости вдвічі”, – зазначив міністр.

За його словами, перерахунок торкнеться 498 тис. військових пенсіонерів.

Рева зазначив, що необхідно зважувати можливості бюджету Пенсійного фонду. Одномоментне підвищення  потягне за собою збільшення дефіциту Пенсійного фонду. “Цього року ми плануємо близько 208-210 млрд грн власних надходжень до Пенсійного фонду. Перед нами стоїть завдання – виплатити пенсії, які були підвищені з 1 жовтня 2017 року. Однак, у нас є ресурс в межах 7 млрд гривень, який ми повинні використовувати для підвищення пенсій військовим на першому етапі в поточному році. І саме виходячи з цих можливостей бюджету ми будемо здійснювати поетапне збільшення пенсій з урахуванням наших фінансових можливостей”, – зазначив Рева.

Як інформувала “Новинарня“, 3 жовтня 2017 року Верховна Рада схвалила в другому читанні і в цілому урядовий законопроект №6614 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій” (про пенсійну реформу). За цим законом не йшлося про суттєве підвищення пенсій військовим, які звільнилися зі служби раніше. Він передбачає ухвалення нового закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців і співробітників силових органів.

Раніше була ухвалена постанова Кабінету Міністрів №704 (30 серпня 2017 року) про зміну розмірів та зміни структури грошового утримання для діючих військовослужбовців. У зв’язку з постановою Кабміну №704 мала б зрости також пенсія військових пенсіонерів. Однак таке підвищення відклали.

Як сказав міністр Рева, постанова буде виконуватися з 1 січня 2018 року де-факто в частині розмірів та зміни структури грошового утримання для діючих військовослужбовців. При цьому структура грошового утримання, передбаченого постановою, буде введена пізніше, після ухвалення нового закону про пенсійне забезпечення військовослужбовців.

Читайте також:
Міністр розповів, коли й на скільки збільшать пенсії військовим

Чому “військова” пенсійна реформа від міністра Реви – несправедлива

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна