Медведчук зібрався в Раду: за мир з РФ, прямий діалог з ОРДЛО і позов до Луценка



 

Лідер проросійського руху “Український вибір – Право народу”, кум Путіна Віктор Медведчук планує участь у майбутніх парламентських виборах в Україні.

Про це він розповів в інтерв’ю “BBC Україна”, яке вийшло друком 30 березня.

На запитання, чи збирається брати участь у виборчих кампаніях 2019 року – президентській та парламентській, Медведчук сказав: “У президентських виборах брати участь не збираюся. У парламентських – напевно, так. Я не ухвалив це рішення для себе”.

Він також каже, що ще не вирішив, чи створювати власну партію, чи приєднуватись до існуючих політичних сил.

При цьому Медведчук зізнався, що йому близькі принципи, які сповідують “Опозиційний блок” і партія “За життя!”

“Це дві політичні сили, які я підтримую, ідеї і програми яких мені близькі”, – сказав він, додавши, що “не виключає” для себе можливості приєднання до однієї з цих партій.

Щодо питання врегулювання на Донбасі, кум Путіна заявив: “Я прихильник прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, був ним від початку й залишаюся сьогодні”.

“Вирішити проблеми на території України – а ці території є територією України – і зробити так, щоб Україна повернулася на Донбас, а Донбас повернувся в Україну – це прямий обов’язок української влади, і ніхто за нас цього не зробить”, – сказав Медведчук, зазначивши, що ватажки ОРДЛО є громадянами України, і з ними треба домовлятися, а Путін не ламає їх “через коліно”.

Лідер “Українського вибору” також стверджує, нібито на Донбасі немає регулярних російських військ.
Це спростовують дані української розвідки, НАТО, США, а також дані з відкритих джерел, починаючи з 2014 року.

Говорити про Крим Медведчук пропонує вже після нормалізації “добросусідських відносин” з Росією, яку, за його словами, більшість населення України не вважає ворогом.

Він навів цитату з виступу Володимира Путіна на Валдайському клубі в Сочі 2016 року: “Спочатку нас [з Україною] роз’єднали, а потім стравили, і ми самі в цьому винні. І ми самі повинні знайти вихід з цієї ситуації”. “Під цими словами я підписуюсь”, – сказав Медведчук.

Читайте також:
Медведчук у Сочі підтримав Путіна в першому ряду, пореготавши над США

Крім іншого, Віктор Медведчук заявив, що розглядає можливість судового позову до генерального прокурора Юрія Луценка через слова останнього про те, що Генпрокуратура вивчає “ймовірну причетність” Медведчука до діяльності Рубана та Савченко, які готували теракт у Києві.

“Той мозковий центр, який шукає пан Луценко, – це не я, і не “Український вибір”. Я впевнений, що генпрокурор не має права робити подібні публічні заяви, які є політично мотивованими.
На сьогодні я вивчаю підстави для того, щоб звернутися до суду до пана Луценка про захист честі і гідності. Щойно ці підстави будуть встановлені, я це, безумовно, зроблю”, – сказав Медведчук.

“Із пані Савченко у мене взагалі жодних контактів ніколи у житті не було”, – додав він.

Як відомо, чергові вибори до Верховної Ради мають відбутись 27 жовтня 2019 року.

Читайте також:
Медведчук хоче притягнути до криміналу журналістів “Схем”
за сюжет про його “чорних чоловічків”

Таємниця каналу ZIK. Ведуча Руно звільнилася через піар Медведчука

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна