У віце-прем’єра пояснили, чому формально зменшилося число регулярних російських військ на Донбасі

 

Станом на липень 2017 року в окупованих районах Донецької й Луганської областей перебували 3900 кадрових російських військовослужбовців і 36300 інших російських найманців – бойовиків.
Як передає “Новинарня“, про це поінформувала у “Фейсбуці” віце-прем’єр-міністр з питань євроінтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, розмістивши діаграму зі статистикою військової присутності РФ на Донбасі.

“Ця інфографіка ілюструє масштаби лицемірства Росії, коли вона заперечує свою присутність на Сході України. Четвертий рік убиваючи українців, Москва посилає на смерть і власних громадян”, – написала Климпуш-Цинцадзе.

“Це не новина – її (РФ) керманичі ніколи не цінували чиєсь життя, ставлячись до людей як речей, котрі повинні мати інвентарний номер і сліпо виконувати божевільні накази. Своїх загиблих у цій війні росіяни ховають у безіменних могилах, аби навіть мертві не могли нагадувати їм про злочини Кремля. Проте відповідати за скоєне все одно доведеться”, – наголосила віце-прем’єр.

В інфографіці УКМЦ вказано, що станом на липень 2017-го постійно (з бойовою технікою, на ротаційній основі) в ОРДЛО перебувають російські військові таких підрозділів: 331-й парашутно-десантний полк (Кострома), 20-та окрема мотострілецька бригада (Волгоград), 7-ма десантно-штурмова дивізія (Новоросійськ).

У коментарях зазначається, що станом на серпень 2016 року в подібній інфографіці ішлося про присутність на Донбасі 6000 кадрових військових РФ і десятьох підрозділів регулярної російської армії.
Виходить, за рік в ОРДЛО “кадрових” росіян поменшало на 2100 осіб (за даними української розвідки).

Коментуючи ці зміни, радник віце-прем’єра Любов Цибульська пояснила: “Росія не відводить свої підрозділи, а створює нові – безпосередньо на території Донбасу. І набирає в них людей з числа російських та інших найманців і місцевих жителів. Частково саме з цією метою були змінені умови контрактної служби в ЗС РФ. Тепер до них можуть вступати іноземці, а це потенційні рекрути з усього колишнього СРСР. Також з’явилася можливість підписати контракт лише на одну місію, яка фактично може тривати кілька днів або тижнів. Що дуже зручно у випадку української та сирійської кампаній”.

Читайте також:
Росія на Донбасі вербує бойовиків у Сирію.
Обіцяють декілька тисяч доларів на місяць

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна