Екс-меру Феодосії Щепеткову, який перейшов на бік окупантів, у Криму дали 8 років тюрми

 

В окупованому РФ Криму Керченський суд визнав винним у “замаху на хабар” екс-мера Феодосії Дмитра Щепеткова, засудивши його до восьми років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму.
Підсудному також призначили штраф у розмірі 42 млн. рублів.

Підсумкове рішення 28 березня суддя окупаційного суду оголошував протягом восьми годин без перерви. Родичі Щепеткова відзначили, що це було справжнє “катування судом”, інформує феодосійське видання “Кафа“.

Як відомо, Дмитро Щепетков 1975 р.н. – колишній лікар, станом на березень 2014 року – в.о. міського голови Феодосії (як секретар міськради обійняв посаду після вбивства в липні 2013-го мера Олександра Бартенєва). Екс-голова місцевого представництва партії Арсенія Яценююка “Фронт змін”. Після російської окупації Криму перейшов на бік РФ, став “главою адміністрації” Феодосії.

Дмитро Щепетков і його заступник Макар Макаров були затримані російськими правоохоронцями 21 грудня 2015 року. Тоді з’явилася інформація, що, за даними слідства, на початку листопада до “мера” із заявою про продовження оренди земельної ділянки звернувся бізнесмен Роман Лукічов. Щепетков і Макаров, за версією слідкому, пообіцяли вирішити питання за 300 тис. доларів. Відтоді Щепетков перебуває в СІЗО.

Макарова Феодосійський міський суд визнав винним у посередництві в хабарництві і засудив до 3,5 років колонії суворого режиму ще в кінці грудня 2016 року.

“Варто відзначити, що колишній мер не здається, його адвокати мають намір подати апеляційну скаргу і пройти всі судові інстанції, щоб довести невинність свого підзахисного”, – пише “Кафа”.

Російська прокуратура просила покарати Щепеткова дев’ятьма роками колонії строго режиму і штрафом 64 млн. рублів.

Крім епізоду із замахом на хабар через посередника, Дмитра Щепеткова звинуватили ще в двох злочинах: історія з підприємцем Сергієм Аванесяном, від якого екс-мер зажадав переказати 500 тис. рублів на рахунок адміністрації міста як благодійний внесок на проведення фестивалю “Барабулька”, та вимога від Романа Лукічева 250 тис. рублів на благодійну допомогу ветеранам-інвалідам. Під час судового процесу свідки розповідали, що Щепетков грошей ні від кого не вимагав.

Щепетков був засуджений російським судом до 8 років позбавлення волі за вимагання. Суд визнав, що на фалангах пальців Щепеткова опіки, схожі на удари струмом, але відмовився визнати це тортурами ФСБ.

Щепетков розповідав, що в тюрмі ФСБ його катувала електричним струмом. А справу, за словами засудженого, проти нього порушили за те, що він не підписав документів на будівництво на березі моря багатоповерхових будинків забудовником Романом Лукічевим з порушенням екологічних норм та без проходження належних дозвільних процедур.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна