“Антонов” планує отримувати санкційні російські комплектуючі через Білорусь, – ЗМІ

 

Державне підприємство “Антонов” не може налагодити серійний випуск літаків без санкційних російських комплектуючих, частка яких раніше становила 50%. Тому “Антонов” і Мінський завод цивільної авіації №407 (МЗЦА) ведуть закриті переговори про створення сервісного центру в Мінську.
У Білорусі планується продовжувати льотну придатність, ресурс літаків Ан, проводити сервісне обслуговування, ремонт і складання літаків сімейства Ан-148/158, повідомляє Liga.net.

Згідно з протоколом переговорів між підприємствами, копія якого є в розпорядженні видання, у рамках співпраці розглядається можливість використання російських комплектуючих, зокрема санкційних.

Як повідомляє “Ліга”, у довідці про виробництво Ан-148/Ан-158 говориться, що імпортозаміщення російських комплектуючих, яке компанія проводить з 2015 року, не допомагає запустити серійне виробництво. “Значно швидше може бути організований випуск літака до попередньої конфігурації без імпортозаміщення на базі політично і юридично нейтрального підприємства на території, яка не перебуває під санкціями”.

У прес-службі ДП “Антонов” підтвердили факт переговорів, але відмовилася коментувати подробиці проекту, оскільки остаточне рішення щодо його реалізації ще не прийнято.
Зокрема, у компанії не змогли відповісти, чи можна розглядати цей проект як спробу уникнути санкційних обмежень в частині співпраці з Росією.

Читайте також:
“Мотор-Січ” офіційно долучилася до створення
російсько-китайського важкого вертольота

Майже вся українська “оборонка” подолала критичну залежність від Росії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.