“Мотор-Січ” офіційно долучилася до створення російсько-китайського важкого вертольота

 

Китайська компанія Avicopter, що входить до складу корпорації AVIC, офіційно підтвердила участь української сторони в проекті створення нового російсько-китайського важкого вертольота.
Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Військовий інформатор”.

Зазначається, що українська компанія АТ “Мотор-Січ” (Запоріжжя) працює безпосередньо з китайською Avicopter і вже уклала контракти на поставку нового турбовального двигуна АІ-136Т, який планується встановлювати на російсько-китайський гелікоптер.

За основу нового вертольота обрано радянський важкий гвинтокрил Мі-26, який успішно експлуатується в Китаї та багатьох країнах світу.
На відміну від базової версії, нова спільна розробка матиме менші габарити, ніж Мі-26.

 

Як відомо, ДП “Івченко-Прогрес” й АТ “Мотор-Січ” 19 січня 2017 року провели перший тестовий запуск нового авіаційного турбовального двигуна АІ-136Т для застосування на надважких вертольотах.
Передбачається що за рахунок потужніших двигунів і систем управління польотом вантажопідйомність нового російсько-китайського гелікоптера складе близько 30 тонн. Таким чином, новий вертоліт перевершить Мі-26 з точки зору тягоспроможності й мобільності.

Читайте також:
Порошенко показав в дії нові гелікоптерні ракети від “Укроборонпрому”. ВІДЕО

Майже вся українська “оборонка” подолала критичну залежність від Росії. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна