“Алупка наш”. Влада перегородила Майдан пародійними гаслами перед черговим маршем. ФОТО

 

Напередодні анонсованого на 18 березня маршу “Руху нових сил” проїжджу частину вулиці Хрещатик на Майдані Незалежності та саму площу біля Монумента Незалежності перегородили металевими конструкціями з гаслами щодо української приналежності Криму.

Як передає “Новинарня“, відповідні фото з Майдану розміщують користувачі “Фейсбуку”.

На конструкціях, що перегороджують площу, розташовані численні синьо-жовті розтяжки з гаслами “Севастополь – наш!”, “Партеніт – наш!”, “Ялта – наш!”, “Алупка – наш!”, “Бахчисарай – наш!” тощо.

Фото: ФБ Володимир Шерегей

Фото: ФБ Роман Сініцин

У коментарях зазначають, що це пародія на російське гасло “Крим – наш”, що увійшло в пропагандистський обіг після окупації півострова 2014 року.

Водночас на Майдані є конструкції і з гаслами іншого роду – “Спасибі діду за перемогу 1918 року – мусимо повторити!”

Фото: ФБ Володимир Шерегей

“Алупка – наш. Ялта – наш. Євпаторія – наш.”
На Майдані Незалежності встановлені конструкції з шокуючими надписами. Виконавцем інсталяції виступив український театральний режисер Сергій Проскурня. Саме такою мовою, на думку митця, розмовляють киримли. Окрім лінвістичного уродства, Проскурня на замовлення заступника глави адміністрації президента України Віталія Ковальчука вивісив гасло у російському стилі “дякуємо діду за перемогу…”, – зазначив ФБ-користувач, художник-карикатурист Георгій Ключник.

Як відомо, на неділю, 18 березня, заплановано чергову демонстрацію опозиційних сил із середовища “Руху нових сил” Саакашвілі, “Руху “Визволення” Семенченка тощо. Це буде перший марш після розгону їхнього наметового містечка під ВР 3 березня.

18 березня – четверті роковини анексії Криму Росією та день виборів президента Росії.

Увечері напередодні маршу в Києві поліція затримала активістів “Руху нових сил”, які хотіли встановити сцену для мітингу на Майдані Незалежності.

“Силовики заблокували грузовик зі сценою, а тепер забирають у відділки активістів! За попередньою інформацію, забрали водія грузовика та активіста Ігора Терещенко, ймовірно їх відвезли до Шевченківського відділення поліції”, – повідомили в прес-службі “РНС”.

Разом з тим, як повідомляє “Громадське”, правоохоронці заблокували вантажний автомобіль представників “Руху нових сил” на Європейській площі біля готелю “Дніпро”.

 

Представники поліції зазначили, що мають право блокувати автівку, адже отримали відповідний дзвінок про можливу небезпеку.
Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна