На час опозиційного маршу в центрі Києва закрили шість станцій метро

 

У Києві в неділю, 18 лютого, станом на 12:00 перекрито на вхід і вихід шість станцій метрополітену в центрі міста – “Університет”, “Театральна”, “Хрещатик”, “Майдан Незалежності”, “Льва Толстого”, “Золоті Ворота”, а також пересадки на них.
Потяги на вказаних станціях не зупиняються.

“Київський метрополітен” інформує, що станції зачинено через повідомлення про мінування.

Разом з тим, у київській поліції повідомили, що на цих станціях також проводиться евакуація людей.

За даними правоохоронців, до чергової частини зателефонував анонім, який розповів, що став свідком розмови між двома невідомими, і вони нібито говорили, що через годину буде вибух на п’яти станціях метро.

“Для перевірки цієї інформації на місця виїхали спеціалісти вибухотехнічної служби та кінологи. Працюють поліцейські метрополітену. Проводиться евакуація. Станції зачинені на вхід та вихід”, – зазначили в поліції.

Повідомлення зареєстроване у Журналі єдиного обліку заяв і повідомлень. Правоохоронці перевіряють підземку та встановлюють особу аноніма.

Водночас варто зазначити, що саме в цей час у центрі Києва має відбуватися низка масових акцій, у тому числі опозиційний “Марш за майбутнє” “Руху нових сил”, “Руху “Відродження” та ін.

Через перекриття станцій метро організатори маршу відклали його початок, щоб люди могли пішки дійти до місця збору – парку Шевченка.

Як відомо, саме цього дня, 18 лютого 2014 року, в розпал Революції Гідності, влада закривала станції метро (через повідомлення про мінування) під час “мирного наступу” на Верховну Раду, коли загинули десятки майданівців.

Читайте також:
У Києві затримали чоловіка, який “замінував” по телефону понад сто установ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна