Іспанія знову заблокувала обрання глави женералітату Каталонії

 

Верховний суд Іспанії відхилив клопотання про звільнення з в’язниці каталонського сепаратистського лідера Жорді Санчеса, кандидатуру якого висунули на посаду глави уряду автономії.

Про це 9 березня повідомляє AFP.

У письмовій постанові суддя Верховного суду Пабло Ларлана заявив, що існує ризик того, що Санчес – колишній голова “Каталонської національної асамблеї”, знову вчинить правопорушення, якщо його звільнять.

Санчес перебуває під вартою з жовтня минулого року через обвинувачення в сепаратизмі.

Рішення суду означає, що каталонський парламент навряд чи збереться в понеділок, 12 березня, для призначення нового регіонального президента, оскільки Санчес був єдиним кандидатом на цей пост.

 

Раніше в іспанському уряді заявляли, що Санчес не може очолити регіон, оскільки перебуває у під арештом, а каталонський уряд у вигнанні не матиме юридичних повноважень.

Перед цим екс-глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон відмовився від намірів вдруге обійняти цю посаду.

Нагадаємо, після кризи, викликаної проголошенням незалежності Каталонії, Мадрид ввів у регіоні пряме правління і провів дострокові вибори, однак на них знову перемогли прибічники ідеї відділення від Іспанії. Однак каталонський парламент уже більше двох місяців не може обрати нового главу уряду – женералітату.

Читайте також:
Сутички й намети в Каталонії: повторне обрання Пучдемона главою уряду відклали

Віва Табарнія. Каталонські противники незалежності перетворили
інтернет-прикол на політичну ідею

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна