Через антивладний мітинг Порошенко не зміг покласти квіти до пам’ятника Шевченку

 

Через виступи протестувальників президент Петро Порошенко не зміг взяти участь у традиційному покладанні квітів до пам’ятника Тарасу Шевченку в Києві в день 204-річчя від народження Кобзаря, 9 березня.

Як розповіли очевидці, кошики з квітами до монумента в парку імені Шевченка принесли представники адміністрації президента.

При цьому вранці в парку було забезпечено посилені заходи безпеки, встановлено рамки металошукачів. Як повідомили в ГУ Нацполіції, порядок у центрі столиці забезпечують понад 500 правоохоронців.

Як повідомляє “Громадське“, зранку в парк не пропускали сторонніх через оточення силовиків.

Але блокування було зняте, і з 10-ї години в парку імені Тараса Шевченка відбувається мітинг прихильників партії “Рух нових сил”, “Руху “Визволення” та інших антивладних структур і активістів.

Як передає УНІАН, в акції бере участь 300 осіб.

З імпровізованої сцени біля пам’ятника Шевченку виступають промовці, які критикують дії влади, зокрема президента України Петра Порошенка.
На одному з плакатів написана вимога ухвалити закон про імпічмент президента, а на іншому – англійською “Порошенко не мій президент”.

Учасники протестної акції поклали квіти до пам’ятника Шевченку.

Периметр парку посилено охороняється, правоохоронці в окремих місцях у снігу шукають заборонені предмети за допомогою металошукачів.

Зранку поліція не пускає людей на територію парку Шевченка. Територію очепила також Служба безпеки та Нацгвардія.

Жодних сутичок не зафіксовано.

 

Вранці цього дня президент Петро Порошенко вже вручив Шевченківські премії лауреатам 2018 року.

Читайте також:
Замість Року української мови Порошенко готовий оголосити десятирічку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна