Заступник Труханова теж залишається на посаді

 

Солом’янський районний суд Києва не відсторонив від посади заступника одеського міського голови Павла Вугельмана, підозрюваного у привласненні майна.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на “Українську Правду”.

Клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про відсторонення Вугельмана на час розслідування розглядав в четвер суддя Максим Вишняк.

Циганков розповів, що на початку засідання захист заявив, що клопотання прокуратури не відповідає вимогам закону, “в ньому не були вказані свідки, які повинні бути опитані”.

Захист просив повернути клопотання прокуратури, але суддя прохання відхилив.

Адвокат також додав, що захист надав суду характеристики Вугельмана, а також заперечення на аргументи прокуратури.

Суд мав розглянути клопотання ще 22 лютого, але засідання перенесли через зайнятість слідчого судді в іншому кримінальному провадженні

27 лютого Солом’янський райсуд залишив Труханова на посаді мера Одеси.

Як писала “Новинарня“, 13 лютого НАБУ доставила в міськраду Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Вранці 14 лютого в НАБУ офіційно оголосили про факт повідомлення підозри Труханову за статтею про незаконне привласнення майна.
На думку слідства, розмір шкоди, завданої державі у результаті злочинної схеми – 185 мільйонів гривень.

Мер Труханов був відсутній в Одесі понад 1,5 місяці – з 26 грудня 2017 року, коли почалася його чергова відпустка. Надалі йому оформляли “відрядження за кордон”.

Відсутність Труханова пов’язували із активізацією роботи НАБУ у “справі заводу “Краян”.

НАБУ підозрює Труханова, його заступника, а також директора департаменту комунальної власності та голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради у привласненні майна за схемою, яка завдала державі 185 млн. грн. збитків.

Колишній член Партії регіонів Геннадій Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівля приміщень заводу “Краян”за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

Солом’янський райсуд Києва випустив Труханова на поруки нардепа від БПП Голубова. В цей час під будівлею і в приміщенні суду відбувалися сутички за участі поліції, націоналістичних активістів та “тітушок” – прибічників Труханова.

15 лютого суд відпустив на поруки також заступника Труханова Павла Вугельмана.

Пізніше САП подала апеляцію на рішення суду щодо відмови від арешту. Однак 26 лютого Солом’янський райсуд її відхилив.

Як встановили журналісти, Труханов має паспорт громадянина Росії.

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна