Порошенко анонсував звільнення до кінця тижня двох заручників з РФ

 

До кінця тижня додому повернуться ще двоє українських заручників, дата вже визначена.

Як передає “Новинарня“, про це заявив президент Петро Порошенко на прес-конференції у середу, 28 лютого.

“До кінця поточного року ще двох наших заручників ми повернемо додому. Це умовлено вже — і місце, і дата, думаю, що воно не зірветься”, – сказав (дослівно) глава держави.

Пізніше під час прес-конференції прес-секретар глави держави Святослав Цеголко уточнив, що йдеться про термін “до кінця тижня”.

Порошенко підтвердив і зазначив: “Можливо, навіть у п’ятницю (2 березня)”.

Уповноважена президента в ТКГ, перша заступниця голови Верховної Ради Ірина Геращенко уточнила, що йдеться про українських політв’язнів у Росії.

Вона написала в соцмережі: “Президент тільки-но на прес-конфереції проанонсував, що до кінця тижня (можливо, у п’ятницю) буде звільнено двох українців, яких незаконно утримують в РФ.
Дійсно, давно ведеться робота й є домовленості, що до кінця тижня матимемо добрі новини. Всі інші деталі- поки що нехай залишаються за кадром”.

Петро Порошенко запевнив, що тримає питання визволення заручників на особистому контролі, й додав, що в Росії також “рішення по кожному [заручнику] приймається на найвищому рівні”.

Відповідаючи на запитання про роль Віктора Медведчука в переговорах щодо обміну, Порошенко назвав його “найбільш ефективним” у звільненні заручників – адже рішення про це приймає особисто Путін (а Медведчук має виходи на нього).

Президент України уточнив, що буде співпрацювати й комунікувати з усіма хто допоможе звільнити хоч одного українського заручника, в тому числі з митрополитом УПЦ МП Онуфрієм.

Порошенко визнав, що днями зустрічався з главою УПЦ МП, обговорював можливе звільнення п’ятьох українських військових з Донецька, але цей обмін зірвався.

Нагадаємо, 27 грудня відбувся великий обмін утримуваними особами і заручниками між Україною та ОРДЛО (після домовленостей Віктора Медведчука і Володимира Путіна за участі РПЦ). Було звільнено 74 громадян України, пізніше – ще один.
У цьому обміні не були задіяні українські політв’язні, позбавлені волі в Російській Федерації.

Читайте також:
“Русский он!” Суд в Одесі повернув під арешт росіянина Мефьодова,
якого не віддали за обміном в ОРДЛО

Росія не хоче міняти Агєєва, засудженого в Україні за найманство

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна