Начальника генштабу ЗС Словенії відставили через провалений тест бригади

 

Уряд Словенії відправив у відставку начальника генерального штабу ЗС країни після того, як елітна бригада словенських збройних сил провалила важливий тест на боєготовність НАТО.

Як повідомляє The Associated Press, уряд звільнив генерал-майора Андрея Остермана, який перебував на посаді НГШ з 2014 року, призначивши на цей пост його заступника Алана Гедера.

Рішення про звільнення було прийнято після того, як у тренувальному центрі недалеко від міста Постойна елітна 72-га бригада ЗС РС (800 військових) провалила тест на боєготовність НАТО по чотирьох із п’яти напрямків – планування, експлуатації, матеріально-технічного забезпечення, зв’язку та управління.

Прем’єр-міністр країни Міро Церар заявив, що уряд виділив кошти для забезпечення готовності армії, “тому ми були здивовані, коли отримали звіт”.

Відтак було поставлено під сумнів, чи зможе Словенія виконати свої зобов’язання перед НАТО.

Провальний результат словенські військові продемонстрували незважаючи на те, що 18 місяців провели на навчаннях у Німеччині, Чехії, Угорщині, Румунії, Болгарії та Грузії. На практиці це означає, що діяльність батальйонної тактичної групи в міжнародних операціях поставлена під сумнів.

Читайте також:
Центрист Борут Пахор повторно виграв вибори президента Словенії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.