ЄС продовжив ембарго на поставки зброї Білорусі. З винятком

 

 

Дипломати Євросоюзу вирішили продовжити ембарго на поставки зброї Білорусі ще на рік, але зробити виняток для малокаліберних спортивних пістолетів.

Таке рішення в Брюсселі ухвалили на засіданні 14 лютого.

Як повідомляє кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк, юридичні документи з цього питання мають бути підготовлені до 28 лютого, коли закінчується термін для поновлення ембарго.

Дипломати повідомили, що на винятку для малокаліберних спортивних пістолетів наполягли представники Угорщини і Словаччини – на додачу до біатлонного обладнання, виняток для якого зробили минулого року.
При цьому домовленість передбачає, що кожен випадок можливого експорту буде розглядатися окремо, а національні компетентні органи матимуть право обмежити кількість експортованих товарів.

Як відомо, ЄС ввів ембарго на поставки зброї і ввів санкції проти чотирьох білоруських компаній і 174 осіб, зокрема президента Олександра Лукашенка, після силового придушення акцій протесту після президентських виборів у грудні 2010 року.
У лютому 2016 року ЄС скасував санкції щодо білоруських компаній і 170 осіб, в тому числі Лукашенка, пояснюючи це покращенням ситуації у сфері прав людини в Білорусі. Чотири людини залишаються в санкційних списках.

Читайте також:
Трамп продовжив санкції проти Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна