ЄС скасував майже всі санкції проти Білорусі

 

Європейський Союз остаточно скасував санкції проти 170 громадян Білорусі і трьох білоруських компаній.
Відповідне рішення ухвалили сьогодні міністри закордонних справ 28 країн ЄС на плановому засіданні Ради ЄС.

“Міністри закордонних справ країн ЄС вирішили виключити 170 осіб та 3 компанії з Білорусі із санкційного списку. Ембарго на поставки зброї залишається”, – поінформував у “Твіттері” брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Йозвяк.

Глава МЗС Латвії Едгар Рінкевич підтвердив, що прийнято рішення про скасування санкцій, зазначивши: “Правильне рішення Ради міністрів закордонних справ ЄС не продовжувати більшість санкцій проти Білорусі.
Ми повинні продовжити діалог – не забуваючи принципів”.

За даними МЗС Німеччини, санкції знято зокрема й особисто з президента Білорусі Олександра Лукашенка – так ЄС реагує на звільнення Мінськом політв’язнів. Водночас під санкціями лишаються чотири посадовці, причетні до зникнень білоруських опозиціонерів.

Варто нагадати, що 29 жовтня 2015 року Рада ЄС тимчасово (на чотири місяці) призупиняла обмежувальні заходи стосовно 170 осіб і трьох компаній Білорусі. Ішлося про призупинення заморожування активів і заборони на в’їзд 170 діячам режиму Лукашенка.
Таким чином ЄС вирішив заохотити подальший позитивний розвиток ситуації, що має призвести до поліпшення європейсько-білоруських відносин, зазначає “Європравда”.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна