Віденський бал 2018: що там робив Порошенко і хто оплатив “голих ідіоток”. ФОТО

Петро і Марина Порошенко, Віденський бал 2018.
Фото: ФБ Леонід Ємець

У столиці Австрії 8 лютого відбувся знаменитий Віденський бал, на який уперше був запрошений президент України.

Перед початком балу Петро Порошенко з дружиною Мариною, президентом Австрії Александером Ван дер Белленом, федеральним канцлером Австрії Себастьяном Курцом та іншими високими гостями взяли участь у короткій фотосесії перед журналістами.

Про те, як президент України отримав запрошення на цю подію, написала у “Фейсбуці” перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

“У вересні 2017 року я була присутня на теплій і дружній зустрічі президента Порошенка з президентом Австрії на полях Генасамблеї ООН, й саме тоді австрійський колега запросив свого українського візаві відвідати Австрію. Вперше в історії українського президента запросили на цю важливу публічну європейську подію”, – наголосила вона.

За словами Геращенко, “перед початком балу на всіх європейських каналах , що транслювали цю подію, десять разів прозвучало слово Україна. В позитивному контексті”.

“А перед цим красивим вечором був важкий день, десятки дипломатичних переговорів і зустрічей Порошенка і його команди з австрійськими урядовцями і керівниками. Український літак приземлився у Відні рано-зранку і вилетів на Київ вночі, бо в президента немає часу на відпочинок в чужій столиці, вдома багато роботи”, – зауважила перший віце-спікер.

“І якщо заможнім європейцям можна нагадати про Україну і про війну, про оборону, в тому числі, їхнього щасливого світу і миру, десь там у ложі прекрасної віденської опери – значить, треба мчати туди. Європейська політика, справжня світова політика твориться не лише у високих кабінетах, друзі, й не лише на сніданках, але й у ложах віденської опери чи на важливих вечерях”, – підкреслила Ірина Геращенко.

Як повідомляють ЗМІ, на Віденському балу президент України з дружиною не танцювали, а спостерігали за дійством з ложі.

Не обійшлося на балу й без Femen, одна з яких влаштувала акцію проти Порошенка.

Як повідомляється на сторінці організації у “Фейсбуці“, активістка Аліса Виноградова вийшла на червону доріжку й оголила груди, на її тілі було написано: “Poroshenko, get the fuck out of the Ball!”.

Фото: ФБ Femenukraine

У Femen метою акції назвали “сповістити спільноту, що Порошенкові не місце на аристократичному рауті”.

“Ніякі голі ідіотки, яким їх убогі перформенси щедро оплачують українські олігархи в австрійському екзилі, не в силах спаплюжити враження високодостойного товариства щодо України”, – прокоментувала цю акцію Геращенко, вочевидь маючи на увазі Дмитра Фірташа.

Як писали українські ЗМІ, візит президента України до Австрії обійшовся державному бюджету у 800 тисяч гривень.

На офіційній інтернет-сторінці президента та його ФБ-сторінці звіт і фото з Віденського балу відсутні.

Читайте також:
З Росії є позитивні сигнали щодо миротворців на Донбасі, – канцлер Австрії

Президенти України та Австрії обговорили ситуацію на Донбасі та історичне питання

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна