Австрійський суд остаточно відмовився видавати Фірташа Іспанії

 

Вищий земельний суд Відня (Австрія) відмовив у видачі Іспанії українського олігарха Дмитра Фірташа.

Про це повідомляє австрійська газета Kronen Zeitung.

Рішення суду є остаточним, відзначає видання, підкреслюючи, що для Фірташа юридично воно є частковим успіхом.

Таким чином суд підтвердив законність рішення Вищого земельного суду Відня, ухвалене наприкінці серпня, оскільки іспанська влада не надала достатнього обґрунтування для проведення екстрадиції.

Як відомо, українського олігарха, керівника “Росукренерго” Дмитра Фіоташа затримали в Австрії в березні 2014 року за запитом американських слідчих, але випустили під заставу в розмірі 125 мільйонів євро.
США звинувачують Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ в Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.
У лютому 2017 року Вищий земельний суд Відня дозволив екстрадицію Фірташа до США, але суддя уточнив: “остаточне рішення про екстрадицію приймає федеральний міністр юстиції”.
Надалі Фірташа відпустили з-під арешту.

У листопаді 2016 року Дмитро Фірташ був оголошений у розшук Антикорупційною прокуратурою Іспанії разом з двома своїми спільниками за підозрою у відмиванні грошей.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна