Президенти України та Австрії обговорили ситуацію на Донбасі та історичне питання

 

Петро Порошенко під час візиту до Відня зустрівся із президентом Австрії Александером ван дер Белленом та федеральним канцлером Себастьяном Курцом.

Після зустрічі Петро Порошенко сказав, що задоволений динамікою економічних і політичних відносин між країнами,  оскільки в міжнародних організаціях існує повне порозуміння і координація між Україною та Австрією.

Значна частина розмови президентів була присвячена ситуації на Донбасі.
“Я дуже дякую ініціативам, починаючи від гуманітарної допомоги і закінчуючи участю австрійських спеціалістів у гуманітарному розмінуванні, полегшенню доступу до шкіл, дитячих садків… Ми це надзвичайно цінуємо, як і те, що Австрія надала 5 млн євро гуманітарної допомоги Україні. Тут пройшли реабілітацію наші поранені воїни”, – подякував Порошенко.

Також Україна та Австрія домовились створити спільну комісію з вивчення історії.

Підтримую створення спільної комісії зі спільного вивчення історії, про яку сьогодні проінформував пан президент. Я думаю, що історія, яка є сьогодні між Австрією та Україною, нас об’єднує”, – зазначив президент.

Порошенко  розповів про українське коріння президента Австрії Александра ван дер Беллена. На сучасній Полтавщині  у 1826 році народився його прадід Максиміліан Георг Райманн.

Канцлер Австрії Себастіан Курц повідомив, що Австрія готова розглянути участь своїх військових у миротворчій місії ООН на Донбасі.
“Щойно ця миротворча місія буде створена, буде вирішуватися питання щодо країн-учасників місії. І якщо з українського боку буде прохання або бажання, щоб Австрія теж долучилася чи надала якусь допомогу, то ми зі сторони федерального уряду проведемо обговорення”, – сказав Курц, додавши, що раніше Австрія брала участь у таких місіях.

Читайте також:
На Генасамблеї ООН Порошенко провів переговори з главою дипломатії ЄС та президентами Польщі, Австрії, Фінляндії, Словаччини

Зазначимо, що після офіційних зустрічей з керівництвом країни,  Порошенко завітає на Віденський оперний бал як особистий почесний гість австрійського президента.

У березні президент Австрії Ван дер Беллен  відвідає Україну з робочим візитом.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна