Колишній міністр-утікач Микола Злочевський повернувся в Україну

 

Міністр екології часів Януковича Микола Злочевський повернувся в Україну.

Про це повідомляє “Економічна правда” з посиланням на джерело на ринку.

“Приїхав до Києва на днях. Уже провів кілька зустрічей” ,- розповіло джерело ЕП.

Нагадаємо, що Микола Злочевський – власник однієї з найбільших приватних газовидобувних компаній України Burisma. Основна частина ліцензій на родовища, якими оперують компанії з Burisma Holdings, була видана за два періоди. Перший – коли Злочевський очолював Державний комітет природних ресурсів, що видавав ліцензії на право користування надрами. Другий – коли він був міністром екології.

Микола Злочевський утік з України після Революції Гідності. У 2014 році Генеральна прокуратура порушила щодо нього кримінальну справу. Екс-міністра звинуватили у незаконному збагаченні, зловживанні службовим становищем та заволодінні бюджетними коштами. У 2015 році ГПУ оголосила Злочевського у розшук.

У липні 2016 року Генпрокуратура заявила про виявлення нової “газової схеми”, до якої причетний Микола Злочевський. Компанія, до якої він має відношення , підозрювалася в ухилянні від сплати податків на приблизну суму близько мільярда гривень за два роки.

У вересні 2016 року Печерський райсуд Києва зобов’язав Генеральну прокуратуру зняти Злочевського з розшуку.

Читайте також:

Слідчий Сус зняв арешт зі свердловин Злочевського

У в лютому 2017 року ГПУ закрила кримінальне провадження щодо компанії Злочевського, оскільки не виявила порушень податкового законодавства екс-міністром. Водночас, ГПУ встановила, що головний бухгалтер компанії  занизила податок на прибуток на суму понад 33 млн грн. Компанія відшкодувала  державі 180 млн гривень.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна