Джордж Сорос: Facebook і Google створюють монополію на свободу людей

 

Всесвітньо відомий фінансист і філантроп Джордж Сорос назвав компанії Facebook і Google та їхні сервіси “загрозою для суспільства”.

Про це він сказав 25 січня, виступаючи на обіді на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Мільярдер закликав до посилення державного регулювання обох компаній, пише Mashable.

“Інтернет-монополії не мають ні волі, ні бажання, щоб захистити суспільство від наслідків своїх дій. Вони нахабно вбудовують в свої послуги залежність. Це може бути дуже шкідливо, особливо для молоді. Є подібності між інтернет-платформами та азартними іграми”, – заявив Сорос.

За його словами, Facebook і Google створюють “монополію на свободу людей”, оскільки “сила уваги людей все більше і більше концентрується в руках декількох компаній”.

Джордж Сорос вважає, що ці компанії “впливають на думки і поведінку людей без їхнього відома”.

“Ці компанії часто сприяли лібералізації та інноваціям. Однак у світлі того, що Google і Facebook стали монополіями, більш потужними, ніж будь-коли, вони перетворилися на перешкоди для інновацій і створили масу проблем, які ми починаємо усвідомлювати тільки зараз”, – наголосив фінансовий аналітик.

Сорос констатував, що аудиторія соціальної мережі Facebook за перші 8,5 років її існування виросла до 1 млрд осіб, при цьому приблизно за наступні чотири роки збільшилася вдвічі.
“За таких темпів менш ніж за три роки для Facebook не залишиться людей для залучення”, – додав він.

Читайте також:
Сорос: Росії загрожує крах у 2017 році, тому Путін валить ЄС

What is his purpose? Експерт – про те, навіщо Цукерберг реформує Facebook

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна