Сорос закликав світ покласти край злочинам Путіна в Сирії

 

Впливовий американський бізнесмен і філантроп Джордж Сорос закликає зупинити злочини президента Росії Володимира Путіна проти людяності в Сирії. Про це він написав на сторінці свого фонду “Відкрите суспільство”.

“Я звертаюся до жителів Росії, Європи та решти світу із закликом не стояти склавши руки, а висловлювати своє обурення. Вилив громадської думки може спонукати президента Путіна покласти кінець його жахливим злочинам проти людяності”, – заявив Сорос.

За його словами, наразі світ є свідком гуманітарної катастрофи історичних масштабів у Сирії, яку спричинив Путін та його протеже Башар Асад.

Російські літаки бомблять мирне населення Алеппо, другого за величиною міста, щоб допомогти сирійським урядовим військам на землі. Комбінований штурм, крім іншого, припинив роботу тих лікарень міста, які ще залишалися і позбавив населення питної води”, – нагадав Джордж Сорос.

Він процитував твердження зі статті The New York Times про те, що Путін планує агресивно діяти наступні чотири місяці – до інавгурації новообраного президента США, розраховуючи, що чинний глава Білого дому Барак Обама вже не втрутиться в сирійський конфлікт, а новий президент буде поставлений перед фактом.

“Коли факти будуть повністю встановлені, бомбардування Путіним Алеппо буде розцінене як одне з найбільш кричущих військових злочинів сучасного світу”, – наголосив філантроп.

Нагадаємо, раніше Сорос написав статтю, в якій заявив, що Путін навмисно позпалює війну на Близькому Сході, щоб спровокувати кризу біженців у ЄС, на тлі того, що Росії загрожує крах у 2017 році.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна