Солом’янський суд відмовився відсторонити від посади екс-нардепа Фурдичка з хабарем $300 тис.

 

Суд відмовив детективу НАБУ в клопотанні про відсторонення від посади директора Інституту агроекології і природокористування НААН Ореста Фурдичка, якого затримали після отримання хабара в особливо великому розмірі.

Як повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на постанову Солом’янського суду від 2 січня, рішення ухвалив суддя Сергій Коробенко.

Як відомо, екс-голову Львівської облради, екс-нардепа Ореста Фурдичка затримали 30 грудня нібито після отримання ним 300 тис. доларів хабара від компанії “Сател Українка”. За версією слідства, він вимагав ці гроші у засновника компанії, діючи в змові з колишнім директором підприємства. За винагороду в загальній сумі 500 тис. доларів Фурдичко нібито пообіцяв не розривати договір спільної діяльності з будівництва житлового комплексу на земельній ділянці Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук.

Заяву про вимагання хабара написав засновник “Сател Українка” та надалі саме він передавав Фурдичко гроші в машині, після чого відбулося затримання.

1 січня суд застосував до Фурдичка запобіжний захід у вигляді утримання під вартою 60 днів з альтернативою застави в 3 млн. грн.

Екс-директора “Сател Українка” заарештували з можливістю звільнення під заставу в 1 млн грн.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна