Екс-нардепа й голову Львівської облради Фурдичка затримало на хабарі НАБУ, – ЗМІ

 

Детективи НАБУ затримали за підозрою у вимаганні хабара директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка.

Про це стало відомо від джерела в одному із правоохоронних відомств України, повідомляє “Захід.нет”.

Працівники НАБУ затримали Фурдичка 30 грудня у Києві в його службовому кабінеті в інституті. Вони також провели обшуки на робочому місці та вдома.

Національне антикорупційне бюро наразі не повідомляє про такі дії.

За інформацією блогера, ветерана батальйону “Донбас” Євгена Шевченка, Фурдичка затримали під час отримання 300 тис. доларів від приватного підприємця.

Загалом 65-річний Фурдичко нібито вимагав у нього 500 тис. доларів “за обіцянку не перешкоджати законній діяльності приватного підприємця, пов’язаній із використанням земель фонду Національної академії аграрних наук України”.

Як відомо, Орест Фурдичко з початку 1990-х років очолював лісову галузь Львівщини. З його ім’ям преса пов’язувала масштабні зловживання у цій галузі.
У 1990-1997 рр. він був депутатом Львівської облради, у 1997-1998 рр. – головою облради.
У 1998-2002 роках Фурдичко був народним депутатом України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та в Міністерстві охорони навколишнього середовища.
У травні 2017 року президент нагородив його орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня.

Читайте також:
Справа рюкзаків: НАБУ відпустило сина Авакова в Італію,
де батько вже насолоджується красою гір

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна