Автомайданівцям оголосили підозру за побиття нардепа Барни яйцями

 

Поліція повідомила активістам “Автомайдану” Сергію Хаджинову, Олегу Пушаку та Богдану Мельнику підозру в побитті курячими яйцями народного депутата від БПП Олега Барни.

З отриманої підозри випливає, що 13 липня 2017 року поруч із Верховною Радою активісти перекрили дорогу Барні, який ішов до ВР, та завдали йому ударів, “у тому числі використовуючи заздалегідь заготовлені курячі яйця”, передає “Українська правда”.

Зокрема, заявляють правоохоронці, Хаджинов, тримаючи в руці яйце, завдав ним Барні удару по лівому плечі, а Пушак і Мельник по разу вдарили Барну курячими яйцями по голові.

Таким чином, кажуть правоохоронці, активісти вимагали від депутата голосувати за зняття недоторканності з кількох нардепів.

Підозру оголошено за ч.2 ст.346 Кримінального кодексу (погроза або насильство щодо державного чи громадського діяча, легкі чи середні тілесні ушкодження). Карається позбавленням волі на строк від 4 до 7 років.

Як повідомив один з керівників “Автомайдану” Олексій Гриценко, за його інформацією, підозра лежала в поліції понад місяць. “А команда надійшла після того, як “Автомайдан” з’їздив до Луценка“, – сказав він.

За словами “автомайданівців”, у день інциденту, 13 липня, Барна заявив у бік активістів, що ті “не є народом”, і спробував закрити рот протестувальникам. У відповідь у нардепа полетіли яйця.

9 грудня, коли “Автомайдан” їздив пікетувати маєток Луценка, нардепу Барні теж дісталося від протестувальників.

Читайте також:
Автомайдан заблокував виходи з ВР, щоб змусити нардепів
зняти з себе недоторканність

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна