Саакашвілі хоче домовлятися з Порошенком, хоча й кличе на черговий марш

 

Лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі заявив, що не звинувачує президента Петра Порошенка в посібництві ворогові та схильний до домовленостей із ним.
Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne.

“Це було б неправильно… Ми всі повинні зберігати одну сторону і про це говорити, в тому числі, і з ним (Порошенком). Але при цьому ми повинні домовитися не розтягувати країну”, – пояснив Саакашвілі.

З іншого боку, за словами політика, “будку”, де сидять Медведчуки, Ахметови й інші, треба прибирати, тому що з неї заповзає до нас Росія”.

Варто зазначити, що в заклику на черговий “Марш за імпічмент”, який Саакашвілі заанонсував на неділю, 17 грудня, він також не згадує президента – лише “владу” й “олігархів”.

“Завтра ми всі обов’язково повинні вийти на “Марш за імпічмент” для того, щоб утримати владу від фатального останнього кроку, який зробить її диктатурою а, отже, для порятунку країни від катастрофи!
Коли я говорю про необхідність переговорів з усіма політичними суб’єктами, включно з Банковою, вони потрібні в інтересах країни. Якщо ми хочемо мирного переходу від олігархату до нормального життя, нам необхідно розмовляти”, – написав Саакашвілі на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Але не може бути ніяких компромісів з приводу наступних речей:
– повне відсторонення олігархату від керівництва країною;
– повне невтручання у роботу НАБУ;
– відмова від всіх корупційних схем і покарання залучених в них людей;
– припинення політичних репресій;
– відставка генпрокурора;
– створення антикорупційних судів;
– створення механізмів імпічменту і усунення бар’єрів для імпічменту”, – додав він.

“При цьому не можна давати і найменшого приводу Путіну грати на наших розбіжностях. Країну розгойдувати ми не будемо, а ось будку будемо прибирати до кінця”, – зазначив він.

“Якщо для того, щоб зупинити диктатуру знадобиться моя свобода і навіть життя, я підтверджую свою готовність ними пожертвувати! Я буду боротися до кінця і до нашої спільної перемоги! Так, я налаштований миролюбно, але дуже-дуже рішуче!” – додав Саакашвілі.

Читайте також:
Саакашвілі оголосив про готовність очолити уряд

Як повідомляла “Новинарня“, Печерський райсуд Києва 11 грудня відмовив у запобіжному заході у вигляді цілодобового домашнього арешту для колишнього президента Грузії, екс-голови Одеської ОДА Михеїла Саакашвілі, про що клопотала Генпрокуратура. Він вийшов на волю на час розслідування.

Перед тим 5 грудня Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук за ч.1 ст.15, ч.2 ст.28 та ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України. Йому інкримінують сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності. Ідеться про ймовірне фінансування протестних акцій олігархом-втікачем Сергієм Курченком.

Вранці 5 грудня в будинку на вулиці Костьольній у квартирі, де мешкає лідер “Руху нових сил” Михеїл Саакашвілі, силовики провели обшуки. Він у цей час піднявся на дах і заявляв, що може стрибнути на знак протесту. Пізніше Саакашвілі затримали й посадили в автомобіль, проте близько тисячі прибічників політика заблокували проїзд цього авто. Між правоохоронцями та активістами виникли сутички. Через деякий час, після протистояння активісти розбили вікна, зламали двері в мікроавтобусі і звільнили Саакашвілі.
Він перебував у протестному таборі біля Верховної Ради, в готелі “Київ”, а ввечері 8 грудня був затриманий на квартирі його сподвижника Юрія Покиньбороди, колишнього начальника ГУ МВС України в Луганській області та учасника АТО.
Три ночі й два дні Саакашвілі провів у СІЗО СБУ.

У липні 2017 року президент Петро Порошенко припинив громадянство України для Саакашвілі – на підставі вказання неправдивих даних у заяві про набуття громадянства.
10 вересня Саакашвілі з натовпом прихильників прорвався в Україну через кордон із Польщі, а 17 жовтня очолив протестну акцію біля Верховної Ради, яка згодом переросла в наметовий табір та недільні “Марші за імпічмент”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна