“Марш за імпічмент”: тисячі учасників і дружина Саакашвілі. ФОТО

 

У неділю, 10 грудня, тисячі людей вийшли на марш на підтримку затриманого лідера “Руху нових сил” Михеїла Саакашвілі.

Близько 9 тисяч протестувальників пройшли від парку Тараса Шевченка до Майдану Незалежності, повідомляє агентство “Українські новини”. На чолі колони йшла дружина Саакашвілі Сандра Рулофс. Вона назвала затримання чоловіка “політичним замовленням”.

Ходу супроводжували правоохоронці, які вони не перешкоджали руху колони. Учасники маніфестації несли плакати з вимогами звільнення Саакашвілі та інших політичних в’язнів, з вимогою імпічменту президента Порошенка та ін.

На акції присутні депутати Верховної Ради Єгор Соболєв, Семен Семенченко, Володимир Парасюк, Юрій Дерев’янко, Віктор Чумак, екс-заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе та ін.

Фото Reuters, УНІАН, ФБ Денис Казанський:

Марш за імпічмент 10.12.2017 Фото ФБ Денис Казанський Марш за імпічмент 10.12.2017 Марш за імпічмент 10.12.2017 Свободу Саакашвілі
<
>

Нардеп Чумак заявив, що в мітингу беруть участь 15 тисяч осіб. За даними агенції УНІАН – 5 тисяч.

Сцена встановлена з боку стели Незалежності.

Учасники акції тримають в руках прапори партії “Рух нових сил”, червоно-чорні стяги та державні прапори. Також вони тримають плакати з написами “Я хочу жити в Україні — я хочу жити без корупції”, “Боже, поможи народу України” та інші.
З огляду на дощ, у багатьох – парасольки.

Під час мітингу в натовпі присутніх лунали заклики пройти маршем до СІЗО Служби безпеки України, де перебуває затриманий в п’ятницю Саакашвілі, проте організатори маршу зі сцени закликали не поспішати робити це.

Хода до ізолятора має відбутися невдовзі після завершення мітингу.

Промовці закликають ще більшою чисельністю зібратися на мітинг у понеділок, в день, коли суд обиратиме запобіжний захід для Саакашвілі.

ОНОВЛЕНО. Прийшовши надвечір на вулицю Івана Мазепи, прихильники Саакашвілі розбили каменем вітрину магазину Roshen неподалік ізолятора тимчасового утримання СБУ.

Учасники акції скандували “Порошенка на нари” і кидали сніжки в магазин, оточений співробітниками поліції.

Фото: ФБ Олександр Гусєв

Прес-секретар Нацполіції Києва Оксана Блищик у коментарі телеканалу “112 Україна” повідомила: “Поліція забезпечує правопорядок, ми супроводжували учасників з моменту збору колони в парку Шевченка, провели по Хрещатику на Майдан, після цього колона рушила до ізолятора. Там дорогою була пошкоджена вітрина магазину. Кілька людей дійсно намагаються блокувати роботу магазину, але поліція робить все, щоб не допустити провокацій і зіткнень. Більшість людей вже від ізолятора розійшлися. Зараз ми не можемо говорити, що ми фіксуємо грубі порушення провопорядку”.

Як повідомляла “Новинарня“, колишнього очільника Одеської обласної держадміністрації, лідера “Руху нових сил” Михеїла Саакашвілі затримали ввечері в п’ятницю, 8 грудня, в Києві. У СІЗО СБУ він оголосив голодування.

Політика було оголошено в розшук 5 грудня після того, як правоохоронці спробували його затримати, але прибічники Саакашвілі цьому перешкодили.
Того ж дня генпрокурор Юрій Луценко звинуватив Саакашвілі в отриманні коштів для проведення протестних акцій від бізнесмена-втікача Сергія Курченка. Інкримінована Саакашвілі частина друга статті 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.
Саакашвілі всі обвинувачення заперечив.

Попередній “Марш за імпічмент” відбувся в Києві 3 грудня.

Читайте також:
Прокуратура проситиме для Саакашвілі домашній арешт. Він голодує в СІЗО СБУ

Суд у Києві арештував соратника Саакашвілі Дангадзе без альтернативи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.