ФІФА заблокувала окупованому Криму купівлю квитків на мундіаль-2018 у Росії

 

Жителі окупованого РФ Криму не можуть придбати квитки на чемпіонат світу 2018 року з футболу, який має відбутися в Росії.
Таку можливість заблокувала ФІФА, передає “Новинарня” з посиланням на “Примечания”.

При спробі замовити квитки сайт видає помилку, оскільки не визнає Крим частиною Росії. Не допомагає також використання VPN-серверів.

Ситуацію прокоментував президент Кримського футбольного союзу Юрій Ветоха: “Точно така ж проблема з такою “помилкою” була і під час продажу квитків на матчі Кубка конфедерацій, що проводився під егідою ФІФА. Господаркою цього турніру теж була Росія. Інтерфейс сайту ФІФА не бачить Крим як Росію”.

“Є певна санкційна історія: ФІФА вважає Крим частиною України. Обходили ми це просто – люди до нас зверталися із заявками, і ми за цими заявками закуповували квитки через Російський футбольний союз”, – пояснив Ветоха.

При цьому він визнав, що самостійно, онлайн, кримчанин купити квиток на “мундіаль” не може.

Через окупований статус Крим також не може отримати право транслювати матчі ЧС-2018 у фан-зонах.

Читайте також:
Російські політики вимагають від ФІФА публікувати карту Росії з Кримом

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна