Російські політики вимагають від ФІФА публікувати карту Росії з Кримом

 

Член комітету Держдуми з фізкультури та спорту Ігор Ананських (член ЛДПР) заявив, що Росія повинна вимагати у Міжнародної федерації футболу наносити Крим як частину Росії на сувенірну продукцію до чемпіонату світу 2018 року, який пройде в РФ.

“Безумовно, треба звернутися до ФІФА, треба про це говорити, вимагати, щоб Російська Федерація була позначена в нинішніх її кордонах, а не в попередньому стані, коли РФ отримала право на проведення чемпіонату світу”, – цитує Ананських “Р-спорт“.

Раніше депутат Держдуми від КПРФ Володимир Родін звернувся до уряду Росії з проханням розібратися, чому на сайті ФІФА продаються майки з символікою ЧС-2018 із картою Росії без Криму.

“Наше міністерство закордонних справ, Російський футбольний союз завчасно повинні реагувати на такі речі й не допустити, щоб тут (в Росії) почався продаж таких майок. Думаю, що звернуть на це увагу. Це підстава для розгляду міністерства закордонних справ і нашої федерації футболу”, – заявив Родін.

Карта Росії без Криму, видалена з сайту ФІФА

Карта Росії без Криму, видалена з сайту ФІФА

ФІФА частково реагує на закиди російської сторони. Так, на початку лютого в рамках презентації, присвяченій 500 дням до старту Кубка конфедерацій, який пройде в Росії в червні-липні 2017 року, Міжнародна федерація опублікувала у “Твіттері” зображення карти європейської частини Росії без Криму.
Міністр спорту РФ і глава Російського футбольного союзу Віталій Мутко закликав не загострювати увагу на тому, що на цій схемі відсутній Крим, 
але незабаром запис з ілюстрацією було видалено.

В онлайн-магазині ФІФА зараз немає прикладів сувенірної продукції із будь-якими зображеннями території Росії.

Як відомо, раніше ФІФА й УЄФА не визнали анексію Криму Росією й заборонили кримським клубам брати участь в офіційних російських чемпіонатах.

Читайте також:
Україна приструнила Кока-колу через Крим. Нардепи говорять про прецедент для всіх

Україна перейменовує міста і села Криму:
Яні Капу, Ас, Герценберг, Ічкі, Єді-Кую – в піку Росії

Річницю “російської весни” в Керчі відзначили з мапою РФ, на якій немає окупованого Криму

Прокуратура Росії може заборонити TripAdvisor через “приписку” Криму до України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна