СЦКК прогнозує потік біженців з окупованої Луганщини через “переворот ЛНР”

 

Подальша ескалація напруженості в ОРЛО може призвести до значного погіршення гуманітарної ситуації та збільшення потоку цивільного населення на територію підконтрольну уряду України.
Про це йдеться в повідомленні Української сторони СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО у “Фейсбуці”.

“Враховуючи неготовність представників ОРЛО до відкриття КПВВ «Золоте» та критичний стан мостового переходу на КПВВ «Станиця Луганська», очікується можливе збільшення навантаження на КПВВ «Майорськ» та інші КПВВ ОРДО», – зазначили українські представники в Спільному центрі контролю й координації.

Українська сторона СЦКК закликала російську сторону Центру та СММ ОБСЄ вжити всі можливі заходи для забезпечення вільного та своєчасного пересування цивільного населення та уникнення провокацій.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 21 листопада президент Петро Порошенко провів засідання “воєнного кабінету РНБО” у зв’язку з подіями в окремих районах Луганської області.
Цього дня центр міста Луганськ, адміністративні будівлі та телебачення взяли під контроль військові, які підтримують так званого “главу МВС ЛНР” Ігоря Корнета – бойовика, котрий не погодився з рішенням “ватажка ЛНР” Ігоря Плотницького про його звільненням з посади.
Надвечір в ОРЛО увійшли колони військової техніки бойовиків “ДНР”, а також із Росії, зокрема приватна військова компанія РФ.
Ватажок “ЛНР” Ігор Плотницький ввечері 22 листопада був заблокований в підвальних приміщеннях адміністрації в Луганську.

Читайте також:
“Переворот в ЛНР”: що там зараз, які сценарії можливі. ВІДЕО

Росія боїться нападу ЗСУ на “ЛНР” – частина інтервентів поїхала на передову, – Тимчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.