Заступник глави МінТОТ знає точний час, коли війська РФ підуть з Донбасу

 

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак заявляє, що Росія виведе свої війська з України наступного 2018 року.

“Це інформація, яку я особисто, я це підкреслюю, отримав з декількох джерел, котрі знаходяться в Москві і за “поребриком”. Мені навіть було сказано точний термін, коли це відбудеться. Це березень-квітень 2018 року”, – заявив Гримчак в ефірі програми “Досьє” еканалу “Еспресо.TV” 17 листопада.

При цьому він не став називати імена тих людей, які йому про це повідомили.

“Розумієте, у чому справа, є люди, які передаючи щось, дуже ризикують”, – зазначив політик.

За словами заступника міністра, ця інформація також знаходить підтвердження у відкритих джерелах, які, за його словами, повідомляють про те, що “фінансування окупованих районів з боку Росії на наступний рік не передбачено”.

“Відомо й те, до якого місяця йтиме це фінансування – максимально, до вересня наступного (2018-го) року“, – заявив заступник глави МінтТОТ.

Юрій Гримчак сказав, що останнім часом російська війська під час ротацій нібито не лишають бойовикам нічого зі зброї та боєприпасів. “Вони відстрілялися і вийшли”, – пояснив він.

Про швидке виведення російсько-терористичних військ з тимчасово окупованих районів свідчить і поведінка ватажків бандформувань, каже Гримчак.
“Частина керівників почала шукати житло в Абхазії, у Підмосков’ї“, – додав заступник міністра.

Як відомо, за даними Києва, на Донбасі перебуває до 3 тисяч військовослужбовців регулярних підрозділів ЗС РФ і близько 36 тисяч – місцевих бойовиків та російських найманців.

Читайте також:
Аваков: Нацгвардія звільнить Донбас за два роки

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна