Генпрокуратура порушила проти НАБУ ще одну справу. Мосійчук посприяв

 

Генеральна прокуратура порушила ще одне кримінальне провадження щодо керівництва НАБУ за фактом закупівлі спортивних костюмів та тактичних сорочок для Бюро у фігуранта “справи рюкзаків”.

Про це повідомив у “Фейсбуці” народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук.

“За моїм депутатським зверненням Генеральною прокуратурою порушене кримінальне провадження щодо керівництва НАБУ по факту закупівлі спортивних костюмів та тактичних сорочок у підприємця, який є фігурантом так званої “рюкзакової справи” разом з сином міністра внутрішніх справ Арсена Авакова”, – написав депутат, оприлюднивши лист із ГПУ за підписом заступника генпрокурора Юрія Столярчука.

 

Як зазначається у відповіді ГПУ на запит, справа порушена 9 листопада за ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені у великих розмірах).

Як повідомляла “Новинарня“, 16 листопада, Генпрокуратура порушила кримінальне провадження щодо директора НАБУ Артема Ситника через ймовірне розголошення даних слідства у справі про незаконне збагачення екс-прокурора сил АТО Костянтина Кулика.

Раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро закупило спортивні костюми та сорочки під бронежилети у Володимира Литвина, який є підозрюваним у справі про закупівлю рюкзаків у сина голови МВС Арсена Авакова.

Як відомо, проти нардепа від РПЛ Ігоря Мосійчука Генпрокуратура розслідує кримінальну справу щодо корупції.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.