Прибічники МВС апелюють до НАБУ, яке купувало сорочки й костюми в Литвина зі “справи рюкзаків”

 

Національне антикорупційне бюро України закупило в підприємця Володимира Литвина, який проходить у справі постачання рюкзаків для МВС, сорочки під бронежилети на загальну суму 339,2 тис. грн., а також спортивні костюми.

Про це йдеться на сайті Рrozorro, повідомляє сайт “Еспресо TV”.

Зазначається, що у квітні 2017 року НАБУ купило в Литвина 220 тактичних сорочок за ціною 1541,66 грн. за штуку.

Паралельно журналіст Станіслав Речинський оприлюднив “специфікацію до договору”, згідно з якою НАБУ закупило у Литвина в квітні цього року 42 спортивних костюми на загальну суму 204,5 тис. грн.

“Дивно якось виходить. Виявляється, НАБУ закупило у того самого підприємця Литвина, якого зараз судять за “рюкзачну” справу – спортивні костюми майже по 5 тисяч гривень кожен на суму 340 тисяч гривень. Питання – в Україні дешевших костюмів не знайшлося? Чи вони більш особливі й тактичні, ніж рюкзаки для АТО? Чи все ж у “рюкзачній” справі є політична мотивація?” – написав Речинський на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

При цьому Речинський помилково сприйняв суму ПДВ (34 тис. грн.) за загальну вартість поставки, яка насправді становить 204 540 грн.

У коментарях до його допису ФБ-користувачі пишуть, що насправді якісні спортивні костюми “Мармот” у вільному продажу коштують як мінімум стільки ж.

При цьому представник “Руху нових сил” Сергій Курглов зазначає: “Ось цей тендер. https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2017-02-17-002341-c
Цей тендер відбувся значно пізніше після скандалу з “рюкзаками Авакова”, і, думаю, що саме таким чином Литвин пробував прикрити свою задницю від НАБУ, і спеціально взяв участь у тендері НАБУ, щоб пізніше цим же апелювати.
Якщо Литвин вважає, що з тендером по костюмах для НАБУ щось не ок, може написати заяву, або явка з повинною також підійде )))”

Як інформувала “Новинарня“, Володимир Литвин, який у 2014 році керував ІТ-компанією “Turboseo”, проходить у справі про постачання рюкзаків для МВС.
НАБУ підозрює Литвина разом із сином глави МВС Арсена Авакова Олександром та екс-заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Чеботарем у розкраданні 14 млн. грн. під час закупівлі міністерством рюкзаків неналежної якості й кільеості за завищеною ціною.

Договір НАБУ з Литвином на постачання сорочок і спортивних костюмів було укладено у квітні 2017 року, коли він уже був фігурантом “справи рюкзаків”.
Його компанія була назнана фіктивною.

Авакова-молодшого, Чеботаря й Литвина затримали.

Солом’янський районний суд Києва обрав запобіжний захід Володимиру Литвину у вигляді особистого зобов’язання – як і Авакову та Чеботарю.

У МВС дії НАБУ назвали “політичними і юридично необґрунтованими”.

Як відомо, приблизно третина акцій каналу “Еспресо” належить дружині глави МВС Арсена Авакова, чий син проходить у “справі рюкзаків”.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна