НАЗК передало до суду адмінпротокол на голову НАБУ Ситника

 

Національне агентство з питань запобігання корупції передало до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо директора НАБУ Артема Ситника.

Як повідомляє канал “112 Україна“, йдеться про статтю 188-46 КУпАП – “невиконання законних вимог чи розпоряджень”.

Раніше НАЗК викликало директора НАБУ Артема Ситника для дачі пояснень у зв’язку з відмовою Національного антикорупційного бюро надати Агентству запитувані документи у справі про можливий конфлікт інтересів Ситника. Зокрема перевіряється інформація про те, що Ситник доручив керівникові юридичного управління НАБУ Ігорю Ярчаку представляти його інтереси в суді. Таким чином Ситник нібито міг допустити реальний конфлікт інтересів і порушити вимоги ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Через кілька днів НАБУ викликало на допит директора НАЗК Наталю Корчак у справі про купівлю паркомісць та їх використання для незадекларованих автомобілів, зокрема Skoda Octavia A7, яку вона не вказала в декларації.

13 листопада Ситник з’явився для дачі свідчень у НАЗК, де відмовився визнавати свою провину за обвинуваченням у конфлікті інтересів.

Він заявив, що натомість Корчак є фігурантом декількох розслідувань НАБУ.

Нагадаємо, 10 листопада свекруха голови НАЗК Корчак за її порадою закрила в себе вдома детектива НАБУ, коли той прийшов до неї з повісткою.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна