Двох перевізників пластиду вигнали з табору під ВР. Це нібито люди нардепа Ланя

 

Двох чоловіків, у машині яких в неділю на Осокорках знайшли 6 кг вибухівки, до цього вигнали з наметового містечка протестувальників біля Верховної Ради.

Про це 13 листопада повідомляє у “Фейсбуці” “Рух “Визволення” Семена Семенченка, відповідальний за акцію.

“Затримані поліцією у неділю у Києві із 6 кг вибухівки жителі Закарпаття днем раніше були серед тих, кого попросили залишити табір на площі Конституції біля Верховної Ради.
Це було зроблено через порушення дисципліни та провокування конфліктів як з учасниками протесту, так і з правоохоронцями”, – ідеться в повідомленні.

У “Русі “Визволення” просять не представляти цей крок як “розправу над патріотами”.

Цього ж дня закарпатський нардеп Віктор Балога заявив, що затримані – люди його політичного й бізнесового опонента, народного депутата Михайла Ланя.

“За моєю інформацією, затримані в Києві з вибухівкою дійсно є жителями Мукачева. Один – Євген Гончаренко, іншого, як мені сказали, називають “Марчі”. Обоє учасники бандугруповання народного депутата Михайла Ланя та його помічника – Артура Пашкуляка”, – написав Балога на своїй сторінці у “Фейсбуці”.

“Не знаю, хто змусив цих молодих, одурманених хлопців возити в багажнику пластид, але, думаю, сидіти вони будуть недовго. Бо Михайло Ланьо є членом групи «Відродження» у Верховній Раді, яка забезпечує владі голоси за важливі рішення. Губернатор Москаль так само в Закарпатській обласній раді користується послугами «Відродження», яке повністю контролює Ланьо.
Так що у хлопців з правоохоронних органів буде не проста задача – зробити вибір між законом та інтересами влади”, – написав Балога.

Як відомо, Віктор Балога та Михайло Ланьо фігурували як опоненти в мукачівському конфлікті зі стріляниною 2015 року, в якому брали участь нібито близькі до Балоги бійці “Правого сектору” та, з іншого боку, люди Михайла Ланя. Тоді внаслідок вогнепального поранення загинув охоронець Ланя, а хлопці з “ПС” при відступі в гори дали бій правоохоронцям.

Як відомо, 12 листопада столичні правоохоронці затримали чоловіків, в яких у багажнику автомобіля була вибухівка – п‘ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг та 10 електродетонаторів. Правоохоронці затримали чоловіків.

Правий активіст Назар Приходько 13 листопада написав у ФБ: “За перевіреною інформацією, обидва затриманих з 6 кілограмами тротилу та 15 детонаторами у Києві 12.11.2017 – є членами угруповання нардепа-втікача Михайла Ланьо, який у 2015 році мав збройний конфлікт зі спецпідрозділом “Сонечко” [“Правого сеткору”] в Мукачеві.
Мені це ДУЖЕ не подобається, адже, як відомо, певні представники “Сонечка” зараз знаходяться у Києві ПІД ПАРЛАМЕНТОМ, і один з них виступав зі сцени, тож можна сказати, що засвітився. Ну а деталі додумайте самі. Тривожні деталі…”

Як повідомляла “Новинарня“, 12 листопада ввечері на парковці торгового центру “Аркадія” на Осокорках, у Дарницькому районі Києва, співробітники полку поліції особливого призначення помітили підозрілий автомобіль “Фольксваген”, у салоні якого перебували двоє осіб.
Під час огляду транспортного засобу поліцейські виявили у багажнику рюкзак, у якому було п‘ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг та 10 електродетонаторів. При цьому вибухівка була підготовлена до використання.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, молодики в автомобілі помітно нервували, тому поліцейські прийняли рішення більш поглиблено оглянути транспортний засіб. Після вилучення небезпечних предметів чоловіків доставили до Дарницького управління поліції.

Молодики пояснили, що сумку начебто із автозапчастинами їх попросив перевезти із Закарпаття малознайомий чоловік. У столиці цю передачу мав забрати невідомий їм громадянин. Крім того, у молодиків вилучили специфічний мобільний телефон, в якому знаходився лише один номер і який не можна було відстежити.
За доставку рюкзака уродженцям Закарпатської області пообіцяли заплатити 25 тисяч гривень, повідомляють в прес-службі Нацполіції.

“За фактом виявлення вибухівки розпочато кримінальне провадження за статтею 263 Кримінального кодексу України. Однак на даний час процесуальні керівники прокуратури вивчають цю кримінальну справу з метою можливої додаткової кваліфікації події як підготовки до теракту”, – підсумував Андрій Крищенко.

Він також додав, що нічого не вказує, що затримані готувалися до риболовлі. Відтак одна з версій у цій справі – підготовка до теракту.

Читайте також:
Справа про мукачівську стрілянину: через “закон Савченко”
засуджені “правосеки” виходять на волю

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна