Луганський диверсант Жемчугов отримав у подарунок від президента квартиру

 

Президент Петро Порошенко вручив ключі та ордер на квартиру Володимиру Жемчугову – партизанові з Луганщини, який втратив руки і довгий час провів у полоні бойовиків “ЛНР”, та його дружині Олені.

Прийом в АП відбувся 8 листопада, повідомляє прес-служба глави держави.

“Мені надзвичайно приємно сьогодні зустрітись, і я ще раз хотів би скористатись цією можливістю й подякувати за принципову життєву позицію, той подвиг, силу духа, яку ви продемонстрували у 2014-му, 2015-му роках. І до 2016 року, коли ви були заручником, у полоні під тортурами”, – сказав Порошенко, звертаючись до Жемчугова.

“Про вас та вашу історію має знати вся країна. Ви справжній Герой України. На вашому прикладі мають виховуватись покоління українських патріотів”, – підкреслив Порошенко.

Президент зазначив, що дасть доручення Міністерству закордонних справ активніше залучати Володимира Жемчугова до міжнародних поїздок, щоб мати можливість доносити правду про те, через що йому довелося пройти.

“Це буде найкраща зброя проти російської гібридної війни, значну частину якої складає пропаганда. І тому ваша позиція, слова, досвід будуть для нас надзвичайно важливим внеском у нашу перемогу, яка точно буде. І звільнення Донецька, і звільнення Луганська”,  – сказав Петро Порошенко.

Петро Порошенко побажав, щоб у новій оселі родини Жемчугових панував мир і любов.

Президент також зауважив, що Володимиру Жемчугову продовжать надавати допомогу в лікуванні.

У свою чергу Володимир та Олена Жемчугови подякували за надану квартиру, допомогу й дотриману обіцянку.

“Дякую вам за те, що ви виконали свою обіцянку. Ви, як головнокомандувач, як президент дотримали свого слова”, – сказав Володимир.

Родина Жемчугових запросила Порошенка на новосілля.

Читайте також:
Екс-полонений Жемчугов звернувся до матерів російських військових,
які воюють на Донбасі. ВІДЕО

Новий Герой України. АП визнала: патріот Жемчугов
провів 30 диверсій в “ЛНР” і підірвав себе

Як інформувала “Новинарня“, 47-річний Володимир Жемчугов (07.09.1970 р.н.), колишній шахтар, етнічний росіянин із Красного Луча Луганської області (нова назва – Хрустальний), потрапив в полон до терористів “ЛНР” важко пораненим і пробув в ув’язненні майже рік.
Терористи звинувачували українського патріота тому, що він вчинив підриви залізничних колій у Лутугинському районі, а також лінії електропередач у Хрящуватому. Каліцтва Жемчугов отримав внаслідок невдалого встановлення міни. Йому відірвало обидві руки, також Володимир майже повністю втратив зір, мав інші травми.
Згодом українська влада підтвердила, що Жемчугов був диверсантом. За свої подвиги Володимир отримав звання Героя України з орденом “Золота Зірка”.
Звільнили його 17 вересня 2016 року, обмінявши на прибічника сепаратистів. У жовтні 2016-го Жемчугов полетів лікуватися до Німеччини, в місто Кельн. Там йому поновили зір, слух, поставили протези.
Влітку 2017 року Володимир перебував також на реабілітації у Грузії.

Читайте також:
Замість Жемчугова і Супруна Україна віддала “ДНР” колишнього СБУшника

Екс-полонений “ЛНР” Жемчугов повернувся з Німеччини й розповів,
як його лікували

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна