Акція під ВР: поліцейському дали по голові, він знепритомнів

 

В результаті зіткнень 22 жовтня біля Верховної Ради між правоохоронцями та мітингувальниками постраждав поліцейський.
Про це повідомила прес-служба ГУ Нацполіції в Києві.

“Потерпілому, у якого травма голови, надають медичну допомогу. Правопорушник був затриманий і його доставлять в управління поліції”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що невідомий намагався пронести новий намет на територію таьору мітингувальників, після чого почалася сутичка з поліцією.

Попередньо, чоловік вдарив поліцейського по голові, після чого той втратив свідомість.

Потерпілим виявився працівник Подільського управління поліції. Лікарі діагностували в нього черепно-мозкову травму.

Чоловіка, який напав на правоохоронця, затримали для встановлення всіх обставин.

“Дана подія належним чином зареєстрована в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Печерського управління поліції. Зараз проводиться перевірка для встановлення особи затриманого та обставин правопорушення, за результатами якої буде дана правова кваліфікація події”, – підсумували в поліції.

Раніше інформагентства повідомляли, що 22 жовтня під Верховною Радою виникла бійка: поліція не пропускала на мітинг машину зі звукоапаратурою. Пізніше протестувальникам дозволили перенести апаратуру самостійно.

Читайте також:
Мітингарі-АТОвці висунули ультиматум Порошенку,
а Геращенко – Єгору Соболєву

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня біля Верховної Ради почалася акція “Всеукраїнський збір” з вимогою ухвалити закони в рамках так званої “великої політичної реформи” – про виборчу систему з відкритими списками, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності.
Її організаторами виступають партії “Об’єднання «Самопоміч»”, ВО “Батьківщина”, “Рух нових сил” та інші, а також низка громадських організацій.

Частина учасників мітингу заявили, що будуть залишатися біля ВР до виконання їхніх вимог.

Ініціатор акції Михеїл Саакашвілі закликав протестувальнкиів вимагати відставки президента Петра Порошенка.

Щоб не допустити встановлення наметів під парламентом, нацгвардійці заблокували протестувальників з наметами у дворі на вулиці Грушевського. Згодом 17 жовтня сутички сталися також на розі вулиці Садової. Постраждали четверо осіб, з них двоє правоохоронців (ВІДЕО). Учасники акції відібрали в поліцейських майже два десятки щитів.

На боці опозиції виступили десятки учасників АТО, зокрема ветерани батальйону “Донбас”.

Мітингарі встановили намети, туристичні та багатомісні, на проїжджій частині вулиці Грушевського і на площі Конституції.
Вони не бажають розходитись, хоча сесійний тиждень закінчився, а парламент почав приймати “велику політичну реформу” – відправив у КС законопроекти щодо зняття депутатської недоторканності і розглянув пропозиції щодо нової виборчої системи.

20 жовтня ветерани АТО взяли на себе відповідальність за продовження протесту під Радою.

Читайте також:
Хто і як протестує під Верховною Радою, коли та розійшлася. РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.