Оприлюднено відео, як мітингарі під Радою б’ють поліцейського ногами

 

Близький до МВС нардеп Антон Геращенко заперечив заяви організаторів маніфестацій 17 жовтня, “нібито мітинг біля Верховної Ради носить ненасильницький характер”.

“Це відверта нахабна брехня! Організатори мітингу закликали під свої знамена провокаторів, які прийшли з однією метою – бити і трощити”, – написав Геращенко у “Фейсубці”.

Він оприлюднив у “Фейсбуці” відео з каналу “Дело вкуса”, де зафіксовано, як учасники протестної акції на вулиці Грушевського б’ють поліцейських, які перегородили шлях до Верховної Ради.

“На відео, яке я зараз публікую, видно як натхненні організаторами акції негідники, ногами (!!!) б’ють лежачого на землі 27-річного поліцейського Ігоря Яценка, учасника АТО.
Це так, панове організатори, ви бачите боротьбу за свободу і демократію в Україні?
Це так ви хочете насаджувати європейські цінності в Україні?” – написав Антон Геращенко.

За його словами, поліція і Нацгвардія “отримали накази лише забезпечувати безпеку мітингувальників, щоб уникнути повторення трагедії 31 серпня 2015 року, коли в результаті кидка гранати загинули четверо нацгвардійців”.

Читайте також:
Акція під ВР: нова штовханина з поліцією через спробу пронести спальники

Під ВР та на Грушевського залишаються десятки наметів, поліція їх не чіпає

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня біля Верховної Ради почалася акція з вимогою ухвалити закони в рамках так званої “великої політичної реформи” – про виборчу систему з відкритими списками, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності. Її організаторами акції виступають партії “Об’єднання «Самопоміч»”, ВО “Батьківщина”, “Рух нових сил” та інші, а також низка громадських організацій.

Частина учасників мітингу заявили, що будуть залишатися біля ВР до виконання їхніх вимог, однак парламент почав розглядати медичну реформу.

Ініціатор акції Михеїл Саакашвілі закликав протестувальнкиів вимагати відставки президента Петра Порошенка.

Щоб не допустити встановлення наметів під парламентом, нацгвардійці заблокували протестувальників з наметами у дворі на вулиці Грушевського; сутички сталися також на розі вулиці Садової. На боці опозиції виступили зокрема ветерани батальйону “Донбас”.
Постраждали четверо осіб, з них двох правоохоронців.

Учасники акції відібрали в поліцейських кілька щитів.

Мітингарі таки встановили намети, туристичні та багатомісні – і на проїжджій частині, і на площі Конституції та в Маріїнському парку.

Увечері учасники мітингу під Радою, після закриття пленарного засідання, намагалися не випускати за огорожу деяких народних депутатів. Зокрема, від дій натовпу постраждав Олег Барна з БПП.

Читайте також:
Акція 17.10: у Раді – боротьба двох реформ, а мітинг під ВР уже майже розійшовся

Шоу 17.10 триває: комітети заблоковано,
Гончаренка закидали яйцями під написом “Му*ак”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна