Мітингарі-АТОвці висунули ультиматум Порошенку, а Геращенко – Єгору Соболєву

 

Учасники акції протесту біля Верховної Ради – учасники АТО та інші “ветерани боротьби за незалежність”, оголосили президентові Порошенку ультиматум: протягом п’яти днів внести до парламенту законопроекти про імпічмент президенту та про Антикорупційний суд.

Як передає УНІАН, відповідні заяви прозвучали на сцені в наметовому містечку на вулиці Грушевського.

“Ультиматум Петру Олексійовичу Порошенку. Перше. протягом п’яти робочих днів, а саме понеділок, вівторок, середа, четвер та п’ятниця, ви, пане президент повинні внести на розгляд парламенту закон про імпічмент президента”, – заявив учасник віча, який представився колишнім офіцером батальйону “Донбас” з позивним “Катана”.

“Друге: протягом тих же п’яти днів, ви маєте внести на розгляд парламенту законопроект про Антикорупційні суди. Зрадники мають бути в тюрмах”, – сказав він.

“Якщо наші вимоги не будуть втілені в реальність, ми покажемо хто ми є і на що ми здатні. Не змушуйте нас Петро Олексійович. Згадайте історію Румунії, Ніколає Чаушеску”, – наголосив “донбасівець”.

Інший оратор на вічі, який представився демобілізованим військовослужбовцем Збройних сил України 3-го полку спецназу з Кропивницького з позивним “Хортиця”, оголосив вимоги, які пікетувальники заявляли з 17 жовтня: створення Антикорупційного суду, зняття депутатської недоторканності, зміна виборчого законодавства.

На вічі в суботу були присутні близько 200 людей, передає УНІАН.

Читайте також:
Ветерани АТО взяли на себе відповідальність за продовження протесту під Радою

Перший віце-спікер Ірина Геращенко різко відповіла на ультиматум протестувальників, який, як вона вважає, походить передусім від фракції “Об’єднання Самопоміч” та нардепа Єгора Соболєва, голова Комітету ВР з питань боротьби з корупцією.

У “Фейсбуці” вона написала”:
“Мій ультиматум Соболєву . 
Протягом п’яти робочих днів :
1. Сплатити суму зламаних у ВР мікрофонів. Можна з грошей, виділених на ” акціі протесту”. Це державне майно і до нього треба ставитися краще , ніж до свого особистого . Неважливо, хто псує держмайно- корупціонери чи антикорупціонери, покривати збитки державі мають і ті, й інші.
2. Зняти з себе Державний прапор і перестати використовувати його як плащ гладіатора з дитячих коміксів чи банний рушник.
3. Негайно прибрати Маріїнський парк і дати можливість киянам і гостям столиці насолодитися золотою осінью в найкращому київському парку.
4. Негайно прибрати свій хлам з проїжджої частини і розблокувати рух автомобілів в місті, яке потерпає від корок.
5. Взяти публічну відповідальність на себе і своїх подєльніков з фракціі за редути і цирк , влаштований ними взимку на Донбасі , які нанесли збитки українському бюджету в розмірі 1% ВВП на 2017 рік і відтермінували звільнення заручників.
Інших учасників цього лицедійства я в минулому житті не знала ( Єгор колись був дуже хорошим економічним журналістом, я його шанувала і читала). Тому до інших учасників цирку в мене запитань і ультиматумів немає. Всі єврооптимісти, які тіпа відмежувалися- поводяться як завжди, спочатку влаштовують провокацію, потім в кущі. Так було завжди, остання ганьба на кордоні, де шматували наших прикордонників, в вони тіпа не при чьому. Да, єдине, було б класно, щоб Альона Шкрум пострімила з табора пікетчіків, там такі перший можна позаписувати, куди там історії з козлами. Але оптимісти, й особливо оптімістки- це ніжні Мальвіни, вони тільки зі сцен виступають, народ і намети – це для Буратін.
Захоплююся витримкою Нацполіції.
Р. S. Також в мене ультиматум до Самопомочі- вгамуйте своїх депутатів , в вас же там жорстка дисципліна. І дайте Києву нормально працювати наступний тиждень, без заблокованої центральної вулиці і без загадженого вашою першою п’ятіркою парку( семенченко і Соболєв – це перша п’ятірка. Самопомочі, найкращі з найращих, прости Господи). Депутата Наталю Веселову,яка бореться за переселенців, Самопоміч вишвирнула з фракціі цього тижня . А діі цих двох, які тероризують Киів – мовчить і підтримує”.

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня біля Верховної Ради почалася акція з вимогою ухвалити закони в рамках так званої “великої політичної реформи” – про виборчу систему з відкритими списками, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності.
Її організаторами виступають партії “Об’єднання «Самопоміч»”, ВО “Батьківщина”, “Рух нових сил” та інші, а також низка громадських організацій.

Частина учасників мітингу заявили, що будуть залишатися біля ВР до виконання їхніх вимог.

Ініціатор акції Михеїл Саакашвілі закликав протестувальнкиів вимагати відставки президента Петра Порошенка.

Щоб не допустити встановлення наметів під парламентом, нацгвардійці заблокували протестувальників з наметами у дворі на вулиці Грушевського; сутички сталися також на розі вулиці Садової. Постраждали четверо осіб, з них двох правоохоронців.
На боці опозиції виступили десятки учасників АТО, зокрема ветерани батальйону “Донбас”.

Учасники акції відібрали в поліцейських майже два десятки щитів.

Мітингарі таки встановили намети, туристичні та багатомісні, на проїжджій частині вулиці Грушевського і на площі Конституції.
Вони не бажають розходитись, попри те, що сесійний тиждень закінчився, а парламент таки почав приймати “велику політичну реформу” – відправив у КС законопроекти щодо зняття депутатської недоторканності і розглянув пропозиції щодо нової виборчої системи.

Президент Петро Порошенко заявив, що ініціатори вуличної акції планували дестабілізувати ситуацію в країні.

Читайте також:
Хто і як протестує під Верховною Радою, коли та розійшлася. РЕПОРТАЖ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.