Ветерани АТО взяли на себе відповідальність за продовження протесту під Радою

 

Учасники протестної акції біля Верховної Ради заявили, що відповідальність за подальше проведення заходу взяли на себе колишні бійці добровольчих батальйонів – учасники АТО.

Про це було повідомлено на мітингу 21 жовтня, передає “Новинарня” з посиланням на УНІАН.

Боєць батальйону “Донбас”, який представився позивним “Катана”, сказав, що ветерани АТО беруть на себе всю відповідальність за проведення акції.

“Ми зібралися тут з чіткими трьома вимогами. Перше – зрадників України під суд. Владу, усю, забрати в олігархів. І третє – встановити правила для всіх однакові. Це вимоги, які наш народ уже ставить декілька років підряд від початку АТО”, – заявив боєць батальйону “Донбас”.

Також він наголосив, що учасники акції “будуть стояти до кінця для того, щоби наші вимоги були задоволені”.

Крім того, боєць батальйону “Айдар”, який представився позивним “Бача”, зазначив, що добровольці перебувають біля парламенту, щоб “ніхто безкарно не нападав на людей” і щоб “захистити людей і порядок”.

“Ми закликаємо побратимів-добробатів приєднуватися до нас”, – сказав він.

Демобілізований ЗСУ з 3-го окремого полку спецпризначення у Кропивницькому Валерій Вєхтєв закликав усіх прийти у суботу на площу Конституції під ВР.

“Ми спробуємо разом зробити план дій та план реалізації. Ми повинні досягнути успіху у своїх цілях”, – сказав Вєхтєв.

Він додав, що військові “не можуть собі дозволити піти звідси переможеними”.

Народний депутат України від “Об’єднання Самопоміч” Єгор Соболєв заявив: “З позавчорашнього дня тут заборонені партійні прапори”.

У нічному включенні в ФБ він також зазначив, що наметовий табір буде перебудовано за військовим зразком, а під мітинги відведуть окреме місце.

“Завтра на вічі військові представлять план дій. О 18:00 побачимося тут, на площі Конституції”, – сказав Соболєв на мітингу.

 

Читайте також:
Хто і як протестує під Верховною Радою, коли та розійшлася. РЕПОРТАЖ

Оприлюднено відео, як мітингарі під Радою б’ють поліцейського ногами

Як повідомляла “Новинарня“, 17 жовтня біля Верховної Ради почалася акція з вимогою ухвалити закони в рамках так званої “великої політичної реформи” – про виборчу систему з відкритими списками, Антикорупційний суд і скасування депутатської недоторканності.
Її організаторами виступають партії “Об’єднання «Самопоміч»”, ВО “Батьківщина”, “Рух нових сил” та інші, а також низка громадських організацій.

Частина учасників мітингу заявили, що будуть залишатися біля ВР до виконання їхніх вимог.

Ініціатор акції Михеїл Саакашвілі закликав протестувальнкиів вимагати відставки президента Петра Порошенка.

Щоб не допустити встановлення наметів під парламентом, нацгвардійці заблокували протестувальників з наметами у дворі на вулиці Грушевського; сутички сталися також на розі вулиці Садової. Постраждали четверо осіб, з них двох правоохоронців.
На боці опозиції виступили десятки учасників АТО, зокрема ветерани батальйону “Донбас”.

Учасники акції відібрали в поліцейських майже два десятки щитів.

Мітингарі таки встановили намети, туристичні та багатомісні, на проїжджій частині вулиці Грушевського і на площі Конституції.
Вони не бажають розходитись, попри те, що сесійний тиждень закінчився, а парламент таки почав приймати “велику політичну реформу” – відправив у КС законопроекти щодо зняття депутатської недоторканності і розглянув пропозиції щодо нової виборчої системи.

Президент Петро Порошенко заявив, що ініціатори вуличної акції планували дестабілізувати ситуацію в країні.

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна