АТО: 44 обстріли, другий день поспіль – двоє загиблих

 

За минулу добу, 17 жовтня, незаконні збройні формування на Сході 44 рази відкривали вогонь по позиціях ЗС України, зокрема 25 разів – після 18:00. Це найбільша активність противника з початку так званого “шкільного перемир’я”.
Сили АТО 38 разів відповідали ворогу, використовуючи увесь спектр піхотного озброєння.
Унаслідок бойових дій вівторка загинули двоє українських воїнів, ще четверо отримали поранення різного ступеня важкості.

Донецький напрямок. До 18:00 бойовики чотири рази із гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї обстрілювали українських захисників Авдіївки. Двічі під вогнем окупантів опинялися укріплення сил АТО біля Зайцевого. Близько 15-ї години в районі цього селища проросійські найманці випустили 17 мін калібру 120 міліметрів. Також уночі і вдень бойовики двічі обстріляли з гранатометів і великокаліберних кулеметів опорні пункти української армії неподалік шахти “Бутівка”. А біля Кам’янки застосовували стрілецьку зброю.
Увечері бойовики ще декілька годин обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів позиції сил АТО біля Авдіївки, шахти “Бутівка”, Новоселівки Другої, Троїцького та Майорська. Декілька разів ворог застосовував стрілецьку зброю на підступах до Пісків і Кам’янки.
Близько 18-ї години внаслідок мінометного обстрілу неподалік Зайцевого загинув один український воїн.

На Приморському напрямку близько 13-ї години противник вчинив обстріл  зі стрілецької зброї в районі Мар’їнки. Військові ЗСУ вогнем у відповідь примусили загарбників припинити провокації. У результаті цього протистояння загинув один наш захисник.
Околиці міста Мар’їнка залишалися “гарячою точкою” АТО і ввечері, коли бойовики знову відкрили вогонь, використовуючи вже міномети калібру 82 міліметри, протитанкові гранатомети, стрілецьку зброю. “Українські захисники симетрично відповіли ворогу. На жаль, у результаті цього протистояння отримали поранення двоє наших бійців”, – інформує штаб АТО.
Також під ворожий вогонь у вівторок потрапляли позиції ЗС України біля Водяного, Широкиного та Талаківки. Наприкінці доби проросійські найманці із 120-міліметрових мінометів били по опорних пунктах української армії біля Гнутового, а з 82-міліметрових – на підступах до Лебединського.
Увечері на Приморському напрямку отримали поранення двоє наших військових унаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої.

На Луганському напрямку обстрілів 17 жовтня було найменше. Проте біля Новоолександрівки бойовики застосовували міномети калібру 82 мм та озброєння БМП. А під вогонь стрілецької зброї ворога потрапили українські позиції біля Кримського і Попасної.

Як інформувала “Новинарня“, двоє бійців ЗСУ загинули також у понеділок, 16 жовтня.

До цього з початку жовтня штаб АТО повідомляв лише про одного загиблого.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна