Український військовий загинув біля Богданівки, підірвавшись на міні

 

За минулу добу, 1 жовтня, незаконні збройні формування на Сході 14 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ (з них 11 – після 18:00). У відповідь українські військові 12 разів застосовували зброю на ураження противника. Один український військовослужбовець загинув унаслідок підриву на міні, повідомляє прес-центр штабу АТО.

Якщо вдень бойовики дотримувались режиму тиші на Луганському і Донецькому напрямках, то після 18-ї години, ворог тричі з гранатометів різних видів і стрілецької зброї обстріляв наші укріплення неподалік Зайцевого. “А близько 23-ї години проросійські найманці вкотре, цинічно наражаючи на небезпеку цивільне населення, відкрили вогонь вже по мирних будівлях на північних околицях цього селища. Крім того, ввечері і вночі противник двічі застосовував гранатомети та стрілецьку зброю у районі Авдіївки”, – ідеться у зведенні щодо подій на Донецькому напрямку.

На Маріупольському напрямку зранку з гранатомета противник обстріляв наші позиції неподалік Водяного. Близько опівдня та після 18:00 ворог застосовував стрілецьку зброю, озброєння БМП, протитанковий гранатомет біля Новотроїцького (два обстріли за добу). Озброєння БТР та великокаліберний кулемет бойовики застосовували неподалік Гнутового. А по позиціях ЗСУ в районі Павлополя проросійські найманці били з 82-міліметрового міномета та великокаліберних кулеметів.

На Луганському напрямку зафіксовано один обстріл. Так, близько 22-ї години окупанти били з протитанкового гранатомета і стрілецької зброї по наших опорних пунктах неподалік Кримського.

“Також вчора вдень, під час проведення інженерних робіт на підступах до Богданівки, підірвався на міні та отримав поранення несумісні з життям один український військовий”, – повідомили в штабі АТО.

Читайте також:
5 полеглих героїв вересня: найменші втрати ЗСУ з початку війни – поіменно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.