АТО: найбільше обстрілів з початку “перемир’я”, один поранений

 

Минулої доби, 11 жовтня, штаб АТО зафіксував найбільше обстрілів з боку бойовиків, починаючи з початку так званого “шкільного перемир’я” (25 серпня). Незаконні збройні формування 41 раз порушили “режим тиші”, зокрема 29 разів – після 18:00. У відповідь сили АТО “оперативно і жорстко 28 разів застосовували увесь спектр незабороненого озброєння”, повідомляє прес-центр штабу АТО.
У результаті бойових дій один український воїн отримав кульове поранення. На даний момент постраждалий перебуває у військово-медичному лікувальному закладі, стан його здоров’я оцінюється як задовільний, зазначають у штабі.

Суттєво зросла кількість ворожих провокацій на Донецькому напрямку. До 18:00 із гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики двічі вели вогонь по наших опорних пунктах у районі Авдіївки. Крім того, стрілецьку зброю противник застосовував на підступах до Невельського, Луганського та Пісків.
Після шостої години вечора ще двічі під довготривалим вогнем противника – із гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї – опинилися наші укріплення біля Авдіївки, Майорська, шахти “Бутівка”.
Чотири рази ворог із кулеметів і стрілецької зброї бив по захисниках Пісків. Унаслідок одного з таких обстрілів, близько 18-ї години, отримав поранення один український військовослужбовець.
Крім того, наприкінці доби проросійські окупанти застосовували кулемети неподалік Зайцевого та Невельського.

На Приморському напрямку з початку доби ворог тричі бив з кулеметів та протитанкових гранатометів на околицях Талаківки. З цієї ж зброї проросійські найманці відкривали вогонь по оборонцях Широкиного.
Увечері бойовики із 82-міліметрових мінометів та різних видів гранатометів обстрілювали укріплення сил АТО біля Мар’їнки, Водяного, Широкиного. А озброєння БМП противник двічі застосовував у районі Новотроїцького.

Неспокійно було і на Луганському напрямку. Тут окупанти двічі обстрілювали оборонців Кримського, застосовуючи при цьому танк, міномети калібру 82 мм, протитанкові гранатомети. Також двічі, вже вночі, під вогнем піхотного озброєння бойовиків опинились укріплення української армії на підступах до Новоолександрівки. 

Читайте також:
СБУ затримала донецьких терористів, які планували підірвати
поїзд Маріуполь-Київ. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна